Anna konyhája

Csirkemáj pástétom karamellizált hagymával

Hozzávalók:

  1. 50 dkg csirkemáj,
  2. 3 fej vöröshagyma,
  3. 5 fej lila hagyma,
  4. 2 db kápia paprika,
  5. 2 db paradicsom,
  6. só,
  7. bors,
  8. 5 gerezd fokhagyma,
  9. 6 ek kacsazsír,
  10. 1 ek olívaolaj,
  11. 1 ek nádcukor,
  12. 1 ek balzsamecet,

Elkészítése:

A hagymákat karikára felszeletelem, félreteszem.

A májat megtisztítom, és felkockázom.

Egy edényben felolvasztom a zsírt, és a hagyma felét beleteszem. Ráteszem a paprikát, a paradicsomot, a májat, fűszerezem borssal és az áttört fokhagymával. Közepes lángon , néha megkeverve 10-15 percig puhára párolom.

A tűzről leveszem, megsózom, majd hűlni hagyom. Húsdarálón ledarálom vagy aprítóba teszem, és darabosra aprítom. Egy lezárható edénybe öntöm, és félreteszem.

 Egy száraz, forró  serpenyőben, 1 ek olajon elkezdem párolni a maradék hagymát. Amikor sisteregni kezd lejjebb veszem a lángot, megszórom a nádcukorral, és 2-3 percig kevergetem, majd takarékra veszem a lángot, és fél óráig kevergetve karamellizálom. Végül ráöntöm a balzsamecetet, és még pár percig hagyom karamellizálódni a balzsamecetben lévő cukrokat is. 

A karamellizált hagymát a májkrém tetejére öntöm, és a hűtőbe teszem.

Pirított kenyérre kenve kitűnő !

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!