Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj,
- 3 fej vöröshagyma,
- 5 fej lila hagyma,
- 2 db kápia paprika,
- 2 db paradicsom,
- só,
- bors,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 6 ek kacsazsír,
- 1 ek olívaolaj,
- 1 ek nádcukor,
- 1 ek balzsamecet,
Elkészítése:
A hagymákat karikára felszeletelem, félreteszem.
A májat megtisztítom, és felkockázom.
Egy edényben felolvasztom a zsírt, és a hagyma felét beleteszem. Ráteszem a paprikát, a paradicsomot, a májat, fűszerezem borssal és az áttört fokhagymával. Közepes lángon , néha megkeverve 10-15 percig puhára párolom.
A tűzről leveszem, megsózom, majd hűlni hagyom. Húsdarálón ledarálom vagy aprítóba teszem, és darabosra aprítom. Egy lezárható edénybe öntöm, és félreteszem.
Egy száraz, forró serpenyőben, 1 ek olajon elkezdem párolni a maradék hagymát. Amikor sisteregni kezd lejjebb veszem a lángot, megszórom a nádcukorral, és 2-3 percig kevergetem, majd takarékra veszem a lángot, és fél óráig kevergetve karamellizálom. Végül ráöntöm a balzsamecetet, és még pár percig hagyom karamellizálódni a balzsamecetben lévő cukrokat is.
A karamellizált hagymát a májkrém tetejére öntöm, és a hűtőbe teszem.
Pirított kenyérre kenve kitűnő !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: