Hozzávalók:
- 2 nagy cukkini,
- 1 kg darált sertéshús,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 nagyobb vöröshagyma,
- 3-4 paradicsom,
- 1 ek őrölt pirospaprika,
- friss kapor,
- 2 dl tejföl,
- 1 dl natúr joghurt,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa,
- só, bors,
- 1 kk vegeta,
- olaj,
- 15 dkg rizs,
- 1 kk kurkuma,
Elkészítése:
A cukkiniket meghámozzuk, a nagyobb magvakat kiszedem, majd tökgyalun lereszelem, lesózom, és hagyom állni. Amikor levet eresztett, kézzel kinyomkodom, és kevés olajon, 1 fej felkockázott vöröshagymával együtt pár percig párolom. A felaprított kapor felével fűszerezem.
A másik fej vöröshagymát felaprítom, kevés olajon megdinsztelem, majd a húst is belekeverem. Hozzáadom az áttört fokhagymát és a felaprított paradicsomot is. Fűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával, aláöntök 1 dl sűrű paradicsomlevet, és sűrű ragut főzök belőle.
A rizst 3-4 vízben alaposan megmosom, majd 1 ek olajon üvegesre pirítom. Felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, és lefedve, takaréklángon főzöm 10 percet. Leveszem a tűzről, és lefedve gőzében hagyom tovább puhulni.
A húsraguhoz hozzákeverem a megpárolt rizst.
Egy hőálló edényt kikenek olajjal, beleszórom a zsemlemorzsát. A cukkiniragu harmadát beleteszem, elsimítom. A húsragu felét rákanalazom és megismétlem a rétegzést. A tetejére a cukkini ragú kerüljön.
A tejfölt, és a joghurtot összekeverem a felaprított kaprral, és a felét ráöntöm a rakottas tetejére. Elsimítom, és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a teteje szépen megpirul. Tálaláskor nyakon öntöm a megmaradt tejföllel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: