Fehér csokoládés-étcsokoládés fagylalt

Hozzávalók:

  1. 4 tojássárgája,
  2. 10 dkg fehér csokoládé,
  3. 10 dkg 70 %-os étcsokoládé,
  4. 3,5 dl tej,
  5. 5 ek cukor,
  6. 3 dl tejszín,
  7. 1 csomag habfixáló,
  8. 10 dkg sűrített tej,

Elkészítése:

A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, elöntöm a tejjel, majd takarék lángon folyamatosan kevergetve besűrítem. ( nem forralom, mert könnyen kicsapódik a tojás! ) 

Két részre osztom a még forró krémet, az egyikhez keverem a felkockázott étcsokoládét, a másikhoz a fehér csokoládét és a sűrített tejet. ( ha otthon készítem a sűrített tejet, el lehet készíteni előző nap )

Addig keverem a krémeket, amíg a csokoládék el nem olvadnak, majd lehűtöm őket.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom a felét a fehér, a másik felét az étcsokoládés krémbe.

Felváltva merem a krémeket egy parfés tégelybe, hogy szép márványos vagy réteges legyen. A mélyhűtőbe teszem dermedni, majd fogyasztás előtt 10 percig szobahőmérsékleten tartom, hogy kanalazható vagy szeletelhető legyen.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »