Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, elöntöm a tejjel, majd takarék lángon folyamatosan kevergetve besűrítem. ( nem forralom, mert könnyen kicsapódik a tojás! )
Két részre osztom a még forró krémet, az egyikhez keverem a felkockázott étcsokoládét, a másikhoz a fehér csokoládét és a sűrített tejet. ( ha otthon készítem a sűrített tejet, el lehet készíteni előző nap )
Addig keverem a krémeket, amíg a csokoládék el nem olvadnak, majd lehűtöm őket.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom a felét a fehér, a másik felét az étcsokoládés krémbe.
Felváltva merem a krémeket egy parfés tégelybe, hogy szép márványos vagy réteges legyen. A mélyhűtőbe teszem dermedni, majd fogyasztás előtt 10 percig szobahőmérsékleten tartom, hogy kanalazható vagy szeletelhető legyen.