Hozzávalók:
- 4 tojássárgája,
- 10 dkg fehér csokoládé,
- 10 dkg 70 %-os étcsokoládé,
- 3,5 dl tej,
- 5 ek cukor,
- 3 dl tejszín,
- 1 csomag habfixáló,
- 10 dkg sűrített tej,
Elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, elöntöm a tejjel, majd takarék lángon folyamatosan kevergetve besűrítem. ( nem forralom, mert könnyen kicsapódik a tojás! )
Két részre osztom a még forró krémet, az egyikhez keverem a felkockázott étcsokoládét, a másikhoz a fehér csokoládét és a sűrített tejet. ( ha otthon készítem a sűrített tejet, el lehet készíteni előző nap )
Addig keverem a krémeket, amíg a csokoládék el nem olvadnak, majd lehűtöm őket.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom a felét a fehér, a másik felét az étcsokoládés krémbe.
Felváltva merem a krémeket egy parfés tégelybe, hogy szép márványos vagy réteges legyen. A mélyhűtőbe teszem dermedni, majd fogyasztás előtt 10 percig szobahőmérsékleten tartom, hogy kanalazható vagy szeletelhető legyen.
Kommentek