Hozzávalók:
- 20 dkg olajos mag vegyesen ( mogyoró, dió, mandula, napraforgó, tökmag, lenmag )
- 20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen, ( sárgabarack, meggy, füge, datolya, cseresznye,)
- 3 ek kókuszreszelék,
- 15 dkg zabpehely,
- 15 dkg méz,
- 1 tojás,
Elkészítése:
A magvakat egy száraz, forró serpenyőben megpirítom, hűlni hagyom, majd aprítóban éppen csak egyet pörgetve, durvára aprítom.
Az aszalt gyümölcsöket szintén aprítóba téve durvára zúzom, majd egy nagyobb tálba téve a magvakkal összekeverem.
A zabpelyhet a összekeverem a megolvasztott mézzel, majd a magvas-gyümölcsös keverékhez adom. Hozzákeverem a kókuszreszeléket, és a tojást, majd a masszát alaposan összedolgozom.
Sütőpapírral kibélelek egy kb 18 x 24 cm-es tepsit. A keveréket beleöntöm, és alaposan lenyomkodva elsimítom.
150 °C-os sütőben 15 percig sütöm, majd a tepsiben hagyom teljesen kihűlni. A sütőpapírral együtt kiemelem, majd éles, recés késsel felszeletelem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: