Anna konyhája

Túró rudi pite

Hozzávalók a tésztához:

  1. 12 dkg liszt,
  2. 3 dkg kakaópor,
  3. 7 dkg vaj,
  4. 7 dkg porcukor vagy édesítőszer,
  5. 1 tojás,

A töltelékhez:

  1. 50 dkg túró,
  2. 2 dl tejföl,
  3. 5 dkg porcukor vagy édesítőszer,
  4. 1/2 citrom leve, reszelt héja,
  5. 20 g zselatinfix,

A csokis réteghez:

  1. 10 dkg 70 %-os étcsokokádé, (karamellás vagy narancsos ízesítéssel )
  2. 5 dkg vaj,
  3. 1 kávéskanál étolaj,

Elkészítése:

A vajat és a porcukrot habosra keverem, majd hozzáadom a tojást és tovább keverem.

A lisztet és a kakaópor összekeverem, majd beleszitálom a masszába. Összedolgozom, egyneművé gyúrom.

Lisztezett felületen kerekre kinyújtom, és egy nagyon vékonyan kivajazott, 26 cm-es, kerek piteformát kibélelek vele.

A tésztát alufóliával kibélelem, és nehezéknek rizst öntök bele. 180 °C-os, légkeveréses sütőben “vakon” sütöm 10 percet, majd a z alufóliát a nehezékkel együtt kiemelem belőle, és tovább sütöm még 5 percig.

A töltelékhez a túrót kikeverem a tejföllel, a citromlével, és a reszelt héjjal, majd botmixerrel krémesítem. Hozzáadom a porcukrot és a zselatinfixet. Alaposan összekeverem, majd az elősütött és lehűlt pitetésztára rákenem, elsimítom. A hűtőbe teszem 1-2 órára.

A csokis réteghez az összetördelt étcsokit, a vajjal és az étolajjal együtt vízgőz fölött vagy a mikróban óvatosan megolvasztom, majd simára kikeverem. Ráöntöm a lehűtött túrós töltelékre, és óvatosan körbe forgatva egyenletesen eloszlatom. A hűtőbe visszateszem, és a csokoládé teljes dermedése után szeletelem és hidegen tálalom.

 

 

 

 

 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!