Anna konyhája

Fűszeres pulykacomb lecsós mártásban, burgonyagombóccal

Hozzávalók:

  1. 1 kg kicsontozott pulykacomb,
  2. 10 dkg házi, füstölt szalonna,
  3. só,
  4. bors,
  5. pulyka fűszerkeverék,
  6.  olívaolaj,
  7. 1 kg kápia paprika,
  8. 4-5 db leves paradicsom,
  9. 1 fej vöröshagyma,
  10. 4-5 gerezd fokhagyma,
  11. 1 db kisebb cukkini,
  12. vaj,

A burgonya gombóchoz:

  1. 50 dkg , nem szétfővő fajta burgonya,
  2. 5-6 ek liszt, 1 db tojás,
  3. só,

Elkészítése:

A pulykacombot megmosom, szárazra törlöm. A szalonnát felcsíkozom, és a pulykacombot gazdagon megspékelem vele.

3-4 ek llívaolajat összekeverek 1 csomag pulyka fűszerkeverékkel, és a pulykacombot alaposan bedörzsölöm. Tálba rakom, lefedem, és másnapig a hűtőben hagyom.

A megtisztított paprikát, paradicsomot, a vöröshagymát és a cukkinit felszeletelem, összekeverem, és enyhén megsózom.

A befűszerezett pulykacombot egy sütőtálba teszem, a felaprított zöldségekkel körberakom, a fűszeres olajjal meglocsolom, és lefedve, 170 °C-on 1, 5 – 2 órát sütöm.

Amikor a hús omlósra sült, a zöldséges köretből kiemelem, egy tálra rakom, és fóliával letakarva pihentetem, melegen tartom.

A visszamaradt fűszeres zöldséget botmixerrel pépesítem, és ha szükséges egy kisebb edényben a tűzre visszateszem, és egyet forralva rajta besűrítem. ( ez a lépés lehet, hogy kimaradhat. ) Diónyi vajat hozzákeverve, még krémesítem.

A burgonyát megmosom, héjában puhára főzöm. Leszűröm, kicsit hűlni hagyom, majd lehéjazom, és áttöröm. Teljesen lehűtöm, majd összedolgozom a liszttel és a tojással. 12- gombócot formázok belőle, és enyhén sós, forró vízben 12-15 percig főzöm. Leszűröm, lecsöpögtetem, és lehetőleg azonnal tálalom.

Pihentetés után a pulykacombot éles késsel felszeletelem, a lecsós mártással leöntöm, és a frissen kifőzött burgonya gombóccal tálalom.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!