Anna konyhája

Fokhagymás-paradicsomos oldalas cavatelli tésztával

Hozzávalók:

  1. 1 kg oldalas vagy húsos bordacsont,
  2. 1 kg hámozott, darabolt paradicsom, vagy ennek megfelelő mennyiségű sűrű paradicsomlé,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 5-6 gerezd fokhagyma,
  5. 1 csokor petrezselyem,
  6. só, bors,
  7. olívaolaj,
  8. 20 dkg cavatelli száraz tészta, (vagy frissen készített )

Elkészítése:

A megtisztított és felkockázott vöröshagymát egy nagyobb edényben, olajon megdinsztelek.Hozzáadom a felszeletelt oldalast, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Sózom, borsozom, és beleteszem a felaprított fokhagyma felét. Aláöntök 1,5 dl vizet, majd a húst tartalék lángon, 1 órán keresztül, lefedve párolom. Ekkor beleteszem a darabolt paradicsomot, a felaprított petrezselyem felét, és lefedve még 30 percen keresztül tovább párolom, amíg a mártás jól besűrűsödik.

A félretett petrezselymet és a fokhagymát frissen keverem a már kész ételhez.

A cavatelli tésztát lobogó, sós vízben al dente kifőzöm, majd leszűrés után közvetlenül a paradicsom mártásos oldalashoz keverem. Azonnal tálalom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!