Hozzávalók:
- 1 kg oldalas vagy húsos bordacsont,
- 1 kg hámozott, darabolt paradicsom, vagy ennek megfelelő mennyiségű sűrű paradicsomlé,
- 1 fej vöröshagyma,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- só, bors,
- olívaolaj,
- 20 dkg cavatelli száraz tészta, (vagy frissen készített )
Elkészítése:
A megtisztított és felkockázott vöröshagymát egy nagyobb edényben, olajon megdinsztelek.Hozzáadom a felszeletelt oldalast, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Sózom, borsozom, és beleteszem a felaprított fokhagyma felét. Aláöntök 1,5 dl vizet, majd a húst tartalék lángon, 1 órán keresztül, lefedve párolom. Ekkor beleteszem a darabolt paradicsomot, a felaprított petrezselyem felét, és lefedve még 30 percen keresztül tovább párolom, amíg a mártás jól besűrűsödik.
A félretett petrezselymet és a fokhagymát frissen keverem a már kész ételhez.
A cavatelli tésztát lobogó, sós vízben al dente kifőzöm, majd leszűrés után közvetlenül a paradicsom mártásos oldalashoz keverem. Azonnal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: