Anna konyhája

Sárgadinnye krémeves

Hozzávalók:

  1. 1 db sárgadinnye,
  2. 3 db alma,
  3. cukor vagy édesítőszer,
  4. 2-3 db szegfűszeg
  5. 1 db citrom frissen facsart leve,
  6. 2 tk vanília pudingpor,
  7. 1/2 dl tejszín vagy tej,

Elkészítése:

A megtisztított gyümölcsök héját és a magokat eltávolítom, majd apró kockákra szeletelem. Az összes gyümölcs 2/3-át annyi vízben ami éppen ellepi, felteszem főni. Egyet forralok rajta, majd turmixba krémesre keverem. Visszateszem a tűzre, közben cukorral ízlés szerint édesítem. 2-3 db szegfűszeget dobok bele, majd a tejszínnel kikevert pudingporral enyhén besűrítem a levest. Forrásig hevítem, majd beleteszem a félretett, felaprított gyümölcsöt. 

A tűzről a levest leveszem, és kihűtöm. A szegfűszeget eltávolítom és frissen facsart citromlevet öntök hozzá. Pár órára a hűtőbe teszem. Hidegen tálalom.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!