Hozzávalók:
- 1 db sárgadinnye,
- 3 db alma,
- cukor vagy édesítőszer,
- 2-3 db szegfűszeg
- 1 db citrom frissen facsart leve,
- 2 tk vanília pudingpor,
- 1/2 dl tejszín vagy tej,
Elkészítése:
A megtisztított gyümölcsök héját és a magokat eltávolítom, majd apró kockákra szeletelem. Az összes gyümölcs 2/3-át annyi vízben ami éppen ellepi, felteszem főni. Egyet forralok rajta, majd turmixba krémesre keverem. Visszateszem a tűzre, közben cukorral ízlés szerint édesítem. 2-3 db szegfűszeget dobok bele, majd a tejszínnel kikevert pudingporral enyhén besűrítem a levest. Forrásig hevítem, majd beleteszem a félretett, felaprított gyümölcsöt.
A tűzről a levest leveszem, és kihűtöm. A szegfűszeget eltávolítom és frissen facsart citromlevet öntök hozzá. Pár órára a hűtőbe teszem. Hidegen tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: