Hozzávalók:
- 8 szelet kicsontozott sertéskaraj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 2 ek olaj,
- 1 ek fűszerpaprika,
- 4 db paradicsom,
- 8 db paprika,
- só,
- bors,
- 4 ek liszt,
Elkészítése:
A hússzeleteket megsózom, borsozom, majd lisztbe forgatom. A kockára vágott szalonnát két evőkanál olajon ropogósra sütöm, és a szalonna zsírján az előkészített karajok mindkét oldalát megpirítom. Kiszedem és félreteszem a szeleteket.
Ugyanebbe a zsírba rövid ideig megpárolom a felszeletelt vöröshagymát és a fokhagymát .Megszórom a fűszerpaprikával, majd hozzáadom a felkockázott paradicsomot is. Sózom, borsozom, és ha a lecsó félig elkészült, visszateszem az elősütött karaj szeleteket, és azzal együtt készre párolom.
Frissen kifőzött nokedlival tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: