Anna konyhája

Csodafinom nektarinos minipite

Hozzávalók a tésztához:

  1. 20 dkg liszt,
  2. csipet só,
  3. 10 dkg vaj,
  4. 5 dkg porcukor,
  5. 0,5 dl tejföl,
  6. 1 tojássárgája,

A töltelékhez:

  1. 2,5 dl tej,
  2. 4 tojás,
  3. 3 ek porcukor vagy 1 ek eritrit steviával,
  4. 1 ek keményítő vagy vanília ízű pudingpor,
  5. 1 ek vanília kivonat,
  6. 5-6 db nektarin.
  7. 2 ek cukor,
  8. 1 dl almalé vagy víz,

A tetejére:

  1. 3-4 kocka 70 %-os étcsokoládé,
  2. 1 kk étolaj,
  3. vaj, ( a csoki súlyának fele),

Elkészítése:

A tésztához a száraz hozzávalókat összemorzsolom, majd a tojássárgájával és a tejföllel összeállítom.

A tésztagombócot fóliába csomagolom, és legalább fél órára a hűtőbe teszem.

A 8 db mini piteformát olvasztott vajjal vékonyan kikenem.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítem.

A tésztát 8 egyenlő részre osztom. Vékony, kör alakúra sodrom, és a piteformákat kibélelem. Sütőpapírból kis köröket vágok, a tésztákra simítom, majd sütőbabbal beszórom, és 10 percig elősütöm. A babot a sütőpapírral együtt eltávolítom, és még kb 5 percre a sütőbe visszateszem, amíg szép aranybarna színt nem kap. A formákban hagyom kihűlni.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliával habosra keverem, majd hozzáadom  a keményítőt, végül a tejjel felhígítom. Lassú tűzön, folytonos keverés mellett besűrítem. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verem, majd a besűrűsödött krémet a tűzről leveszem, és a habot azon forrón óvatosan beleforgatom, hozzákeverem.

A nektarinokat apró kockákra szeletelem. A cukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizálom, majd ráöntöm az almalevet, és a teljes felolvadásig forralom. A felkockázott nektarint beledobom, és lassú tűzön félpuhára párolom, miközben a levét elfőzöm. Ha kihűlt a vaníliás krémbe keverem, majd a kis kosarakba elosztom és betöltöm. A hűtőbe teszem teljes lehűlésig.

A csokoládét az olajjal és a vajjal együtt mikróban megolvasztom, és simára kikeverem. A hűtőből kivett kis piték tetejére csorgatom, majd visszateszem a csoki teljes dermedéséig.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!