Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt,
- csipet só,
- 10 dkg vaj,
- 5 dkg porcukor,
- 0,5 dl tejföl,
- 1 tojássárgája,
A töltelékhez:
- 25 dkg túró,
- 25 dkg krémsajt,
- 2 db tojás,
- csipet só,
- 1 ek vanília kivonat,
- ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer,
- 2-3 db nektarin vagy őszibarack lehéjazva,
Elkészítése:
A tésztához a száraz hozzávalókat összemorzsolom, majd a tojássárgájával és a tejföllel összeállítom.
A tésztagombócot fóliába csomagolom, és legalább fél órára a hűtőbe teszem.
Kör alakúra kisodrom a tésztát, majd egy 24 cm átmérőjű piteformába illesztem úgy, hogy az oldalát is kibéleljem.
Ismét pihentetem a hűtőben fél órát, majd sütőpapírral kibélelem a formát, babot szórok rá, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percet elősütöm. A sütőpapírt a babbal együtt eltávolítom, és még 5 percre a sütőbe visszateszem.
Amíg a sütő előmelegszik elkészítem a tölteléket.
A túrót a tojássárgájával, a porcukorral, a vaníliával, és csipet sóval villával alaposan összetöröm, majd hozzákeverem a krémsajtot, és botmixerrel krémesre keverem. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémhez adom.
Az előkészített pitetésztán elsimítom a töteléket, majd a cikkelyekre vágott nektarint a túrókrémbe körkörösen belenyomkodom.
180 °Cos sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöm.
Kommentek