Anna konyhája

Túrós-nektarinos pite

Hozzávalók a tésztához:

  1. 20 dkg liszt,
  2. csipet só,
  3. 10 dkg vaj,
  4. 5 dkg porcukor,
  5. 0,5 dl tejföl,
  6. 1 tojássárgája,

A töltelékhez:

  1. 25 dkg túró,
  2. 25 dkg krémsajt,
  3. 2 db tojás,
  4. csipet só,
  5. 1 ek vanília kivonat,
  6. ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer,
  7. 2-3 db nektarin vagy őszibarack lehéjazva,

Elkészítése:

A tésztához a száraz hozzávalókat összemorzsolom, majd a tojássárgájával és a tejföllel összeállítom.

A tésztagombócot fóliába csomagolom, és legalább fél órára a hűtőbe teszem.

Kör alakúra kisodrom a tésztát, majd egy 24 cm átmérőjű piteformába illesztem úgy, hogy az oldalát is kibéleljem.

Ismét pihentetem a hűtőben fél órát, majd sütőpapírral kibélelem a formát, babot szórok rá, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percet elősütöm. A sütőpapírt a babbal együtt eltávolítom, és még 5 percre a sütőbe visszateszem.

Amíg a sütő előmelegszik elkészítem a tölteléket.

A túrót a tojássárgájával, a porcukorral, a vaníliával, és csipet sóval villával alaposan összetöröm, majd hozzákeverem a krémsajtot, és botmixerrel krémesre keverem. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémhez adom.

Az előkészített pitetésztán elsimítom a töteléket, majd a cikkelyekre vágott nektarint a túrókrémbe körkörösen belenyomkodom.

180 °Cos sütőben, kb 20-25 perc alatt készre sütöm.

 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!