Anna konyhája

Lecsós sertéstarja

Hozzávalók:

  1. 5 szelet sertéstarja,
  2. 10 dkg füstölt szalonna,
  3. 5 db paradicsom,
  4. 6 db paprika,
  5. 3 nagy fej vöröshagyma,
  6. 5 gerezd fokhagyma,
  7. só,
  8. barbecues fűszerkeverék,
  9. 1,5 dl száraz fehérbor,

Elkészítése:

A tarjaszeleteket két fólia között enyhén kiklopfolom, olajjal vékonyan bekenem, majd fűszerkeverékkel alaposan beszórom.  Tálba teszem, lefedem, majd egy napra a hűtőbe teszem.

A szalonnát felkockázom, majd zsírjára kisütöm. A pörcöt kiszedem, és a sütőtál aljába szórom.

A hússzeleteket a szalonna zsírjában, erős lángon hirtelen elősütöm, majd a sütőtálba egymás mellé rakom. A maradék zsiradékot a hússzeletek alá öntöm.

A hagymát , a paprikát, és a paradicsomot felkarikázom, és a tarjaszeletekre halmozom. Enyhén megsózom, a fokhagyma gerezdeket rászórom, meglocsolom a fehérborral, majd fóliával lefedem, és 170 °C-on, 2-2,5 óra alatt puhára párolom.

Petrezselymes párolt rizzsel tálalom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!