Hozzávalók:
- 5 szelet sertéstarja,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 5 db paradicsom,
- 6 db paprika,
- 3 nagy fej vöröshagyma,
- 5 gerezd fokhagyma,
- só,
- barbecues fűszerkeverék,
- 1,5 dl száraz fehérbor,
Elkészítése:
A tarjaszeleteket két fólia között enyhén kiklopfolom, olajjal vékonyan bekenem, majd fűszerkeverékkel alaposan beszórom. Tálba teszem, lefedem, majd egy napra a hűtőbe teszem.
A szalonnát felkockázom, majd zsírjára kisütöm. A pörcöt kiszedem, és a sütőtál aljába szórom.
A hússzeleteket a szalonna zsírjában, erős lángon hirtelen elősütöm, majd a sütőtálba egymás mellé rakom. A maradék zsiradékot a hússzeletek alá öntöm.
A hagymát , a paprikát, és a paradicsomot felkarikázom, és a tarjaszeletekre halmozom. Enyhén megsózom, a fokhagyma gerezdeket rászórom, meglocsolom a fehérborral, majd fóliával lefedem, és 170 °C-on, 2-2,5 óra alatt puhára párolom.
Petrezselymes párolt rizzsel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: