Hozzávalók:
- 16 dkg liszt,
- 2 dkg kakaópor,
- csipet só,
- 10 dkg vaj,
- 5 dkg porcukor vagy 2 dkg eritrit-steviával,
- 5 dkg tejföl,
- 1 tojássárgája, ( a fehérje a krémbe kerül )
A citrusos töltelékhez:
- 2 db narancs és 2 db citrom kifacsart leve,
- 5 db tojás,
- 15 dkg porcukor vagy 5 dkg eritrit- stevia keverék,
A túrókrémhez:
- 20 dkg túró,
- 1 tojás,
- fél narancs és fél citrom kifacsart leve,
- 2 ek porcukor vagy 1/2 ek eritrit -steviával,
- 2 ek vanília pudingpor,
Az öntethez:
- josta dzsem, ( vagy ribizli, vagy áfonya )
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem fél órára.
A 8 db mini piteformát olvasztott vajjal vékonyan kikenem.
A hűtőből kivett tésztát 8 egyenlő részre osztom, elsodrom, és a piteformákat kibélelem vele úgy, hogy a forma oldalára is jusson.
A túrókrémhez a túrót összekeverem a citrusok kifacsart levével, 1 tojás sárgájával és a cukorral, majd botmixerrel krémesre keverem, végül hozzáadom a pudingport.
A citrusos krémhez a cukrot habosra kikeverem a tojássárgákkal, majd hozzáadom a kifacsart citrom,-és a narancslevet.
A tojásfehérjéket ( 7 tojásfehérje) csipet sóval kemény habbá verem,, majd elfelezem, és a kétféle krémbe lazán beleforgatom.
Az előkészített piteformák aljába elosztom először a túrókrémet, majd lazán megütögetem, hogy egyenletesen szétterüljön. Rácsorgatom a citrusos krémet, majd 175 °C-os sütőben, kb 25-30 perc alatt készre sütöm. Amikor már enyhén barnulni kezd a teteje egy alufóliával letakarom és tovább sütöm. Mikor kiveszem még kicsit remegősebb lesz a közepe de ez a hűlés során még dermedni fog.
A formában hagyom kihűlni, majd kifordítom, tálra rakom.