Anna konyhája

Túrós-citrusos minipite

Hozzávalók:

  1. 16 dkg liszt,
  2. 2 dkg kakaópor,
  3. csipet só,
  4. 10 dkg vaj,
  5. 5 dkg porcukor vagy 2 dkg eritrit-steviával,
  6. 5 dkg tejföl,
  7. 1 tojássárgája, ( a fehérje a krémbe kerül )

A citrusos töltelékhez:

  1. 2 db narancs és 2 db citrom kifacsart leve,
  2. 5 db tojás,
  3. 15 dkg porcukor vagy 5 dkg eritrit- stevia keverék,

A túrókrémhez:

  1. 20 dkg túró,
  2. 1 tojás,
  3. fél narancs és fél citrom kifacsart leve,
  4. 2 ek porcukor vagy 1/2 ek eritrit -steviával,
  5. 2 ek vanília pudingpor,

Az öntethez:

  1. josta dzsem, ( vagy ribizli, vagy áfonya )

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és a hűtőbe teszem fél órára.

A 8 db mini piteformát olvasztott vajjal vékonyan kikenem.

A hűtőből kivett tésztát 8 egyenlő részre osztom, elsodrom, és a piteformákat kibélelem vele úgy, hogy a forma oldalára is jusson.

A túrókrémhez a túrót összekeverem a citrusok kifacsart levével, 1 tojás sárgájával és a cukorral, majd botmixerrel krémesre keverem, végül hozzáadom a pudingport. 

A citrusos krémhez a cukrot habosra kikeverem a tojássárgákkal, majd hozzáadom a kifacsart citrom,-és a narancslevet.

A tojásfehérjéket ( 7 tojásfehérje) csipet sóval kemény habbá verem,, majd elfelezem, és a kétféle krémbe lazán beleforgatom.

Az előkészített piteformák aljába elosztom először a túrókrémet, majd lazán megütögetem, hogy egyenletesen szétterüljön. Rácsorgatom a citrusos krémet, majd 175 °C-os sütőben, kb 25-30 perc alatt készre sütöm. Amikor már enyhén barnulni kezd a teteje egy alufóliával letakarom és tovább sütöm. Mikor kiveszem még kicsit remegősebb lesz a közepe de ez a hűlés során még dermedni fog.

A formában hagyom kihűlni, majd kifordítom, tálra rakom.

 

 

 
 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!