Hozzávalók:
- 16 dkg liszt,
- 3 dkg darált mogyoró,
- csipet só,
- 3 dkg holland kakaópor,
- 2 dkg eritrit steviával vagy 5 dkg porcukor,
- 1 db tojás,
- 10 dkg vaj,
- 1 ek vanília kivonat,
A töltelékhez:
- 30 dkg túró,
- 2 ek vanília kivonat,
- cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
- 3 ek tejföl,
- 50 dkg josta vagy ribizli,
Elkészítése:
Összekeverem a lisztet, a mogyorót, a sót, a cukrot és a kakaóport, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a vaníliát és a tojást, majd sima tésztává összedolgozom. Ha szükséges 1-2 ek jeges vizet adok hozzá. Fóliába csomagolom, és 1/2 órára a hűtőbe pihentetem.
A hűtőből kivett tésztát 8 egyenlő részre osztom, és lisztezett felületen egyenként 11-12 cm átmérőjű kerek formára kisodrom, majd a mini piteformákba nyomkodom úgy, hogy kis pereme is legyen. Az alját villával megszurkálom, és ismét a hűtőben pihentetem fél órát.
180 °C-on 10-12 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd kiborítom, és tálra rakom.
A túrót összekeverem a cukorral, a vaníliával, és a tejföllel, majd botmixerrel krémesre keverem.
A megtisztított jostát összeturmixolom, majd szűrőn átpaszírozom. Ízlés szerint cukrot adok hozzá, és addig melegítem, amíg a cukor feloldódik. Félreteszem és lehűtöm.
A túrókrémre öntöm a josta öntetet, és lazán márványosra keverem.
A kis pitékbe merem a gyümölcsös túrókrémet, majd a tetejét pár szem jostával díszítem. Hűtőbe teszem legalább egy órára tálalás előtt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: