Anna konyhája

Minipite bogyós gyümölcsös túrókrémmel

Hozzávalók:

  1. 16 dkg liszt,
  2. 3 dkg darált mogyoró,
  3. csipet só,
  4. 3 dkg holland kakaópor,
  5. 2 dkg eritrit steviával vagy 5 dkg porcukor,
  6. 1 db tojás,
  7. 10 dkg vaj,
  8. 1 ek vanília kivonat,

A töltelékhez:

  1. 30 dkg túró,
  2. 2 ek vanília kivonat,
  3. cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
  4. 3 ek tejföl,
  5. 50 dkg josta vagy ribizli,

Elkészítése:

Összekeverem a lisztet, a mogyorót, a sót, a cukrot és a kakaóport, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a vaníliát és a tojást, majd sima tésztává összedolgozom. Ha szükséges 1-2 ek jeges vizet adok hozzá. Fóliába csomagolom, és 1/2 órára a hűtőbe pihentetem.

A hűtőből kivett tésztát 8 egyenlő részre osztom, és lisztezett felületen egyenként 11-12 cm átmérőjű kerek formára kisodrom, majd a mini piteformákba nyomkodom úgy, hogy kis pereme is legyen. Az alját villával megszurkálom, és ismét a hűtőben pihentetem fél órát.

180 °C-on 10-12 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd kiborítom, és tálra rakom.

A túrót összekeverem a cukorral, a vaníliával, és a tejföllel, majd botmixerrel krémesre keverem.

A megtisztított jostát összeturmixolom, majd szűrőn átpaszírozom. Ízlés szerint cukrot adok hozzá, és addig melegítem, amíg a cukor feloldódik. Félreteszem és lehűtöm.

A túrókrémre öntöm a josta öntetet, és lazán márványosra keverem.

A kis pitékbe merem a gyümölcsös túrókrémet, majd a tetejét pár szem jostával díszítem. Hűtőbe teszem legalább egy órára tálalás előtt.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!