Hozzávalók: ( kb 10 db )
- 15 dkg zabpehelyliszt,
- csipet só,
- 3 db tojás,
- kb 3 dl tej + szódavíz,
- olaj a sütéshez,
A töltelékhez:
- 30 dkg túró,
- 3 ek tejföl,
- cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
- 2 ek vanília kivonat,
Az öntethez:
- 1/2 kg josta,
- ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót krumplinyomón áttöröm, majd hozzákeverem a tejfölt, a cukrot, és a vaníliát. Botmixerrel vagy géppel habosra, krémszerűre keverem. Felhasználásig a hűtőbe teszem.
A megmosott és megtisztított jostát összeturmixolom, majd sűrű szűrőn átpasszírozom. Kevés eritrittel vagy cukorral ízesítem, és addig melegítem, amíg az édesítőszer elolvad. A tűzről leveszem, és félreteszem.
A lisztet, kevés tejet és a tojásokat simára keverem. Fokozatosan hozzáadok annyi tejet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak, majd hígítom annyi szódavízzel, hogy tökéletes legyen az állaga. Ízesítem egy csipet sóval, majd 1 ek olajat adok hozzá.
A palacsintasütőt felforrósítom, az első sütés előtt nagyon vékonyan olajjal kikenem, majd 1 merőkanálnyi mennyiségű tésztát a palacsintasütőben szétfolyatok. Világos aranybarnára sütöm mindkét oldalát.
A kisült palacsintákat a túrós töltelékkel megkenem, majd feltekerem vagy négyrét hajtom. A josta öntettel bőségesen meglocsolom, és már tálalom is !
A kisült palacsintákat a túrós töltelékkel megkenem, majd feltekerem vagy négyrét hajtom. A josta öntettel bőségesen meglocsolom, és már tálalom is !

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: