Anna konyhája

Zablisztes, túrós palacsinta, josta öntettel

Hozzávalók: ( kb 10 db )

  1. 15 dkg zabpehelyliszt,
  2. csipet só,
  3. 3 db tojás,
  4. kb 3 dl tej + szódavíz,
  5. olaj a sütéshez,

A töltelékhez:

  1. 30 dkg túró,
  2. 3 ek tejföl,
  3. cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
  4. 2 ek vanília kivonat,

Az öntethez:

  1. 1/2 kg josta,
  2. ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,

Elkészítése:

A töltelékhez a túrót krumplinyomón áttöröm, majd hozzákeverem a tejfölt, a cukrot, és a vaníliát. Botmixerrel vagy géppel habosra, krémszerűre keverem. Felhasználásig a hűtőbe teszem.

A megmosott és megtisztított jostát összeturmixolom, majd sűrű szűrőn átpasszírozom. Kevés eritrittel vagy cukorral ízesítem, és addig melegítem, amíg az édesítőszer elolvad. A tűzről leveszem, és félreteszem.

A lisztet, kevés tejet és a tojásokat simára keverem. Fokozatosan hozzáadok annyi  tejet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak, majd hígítom annyi szódavízzel, hogy tökéletes legyen az állaga. Ízesítem egy csipet sóval, majd 1 ek olajat adok hozzá.
 A palacsintasütőt felforrósítom, az első sütés előtt nagyon vékonyan olajjal kikenem, majd 1 merőkanálnyi mennyiségű tésztát a palacsintasütőben szétfolyatok. Világos aranybarnára sütöm mindkét oldalát. 
A kisült palacsintákat a túrós töltelékkel megkenem, majd feltekerem vagy négyrét hajtom. A josta öntettel bőségesen meglocsolom, és már tálalom is !

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!