Hozzávalók:
- 50 dkg C-típusú újburgonya, (vagy régi )
- só,
- füstölt pirospaprika vagy berbecues fűszerkeverék,
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát uborka gyalun nagyon vékony karikákra felszeletelem. 2x, – 3x cserélve a vizet, hideg vízbe megáztatom, majd tiszta konyharuhán leszárítom.
Egy mélyebb serpenyőbe bőven öntök olajat, és felmelegítem. Amikor a beledobott krumpli azonnal sercegve sülni kezd, mehet bele a többi is . Többször, kisebb adagokba sütöm a krumplit, hogy szabadon úszkálhassanak, illetve keveréssel megakadályozom, hogy egymáshoz tapadjanak. Amikor aranyszínűre sültek egy szűrőlapáttal kimerem, és azonnal papírtörlőre borítom. Rázogatva-forgatva leszívatom róla a felesleges olajat, és egy tálba borítom. Fűszerezett sóval beszórom, és már fogyasztható is.
Kiváló köret, de önmagában, vagy bármilyen szósszal, mártogatóssal fogyasztható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: