Anna konyhája

Burgonyachips

Hozzávalók:

  1. 50 dkg C-típusú újburgonya, (vagy régi )
  2. só,
  3. füstölt pirospaprika vagy berbecues fűszerkeverék,

A sütéshez:

  1. olaj

Elkészítése:

A megtisztított burgonyát uborka gyalun nagyon vékony karikákra felszeletelem. 2x, – 3x  cserélve a vizet, hideg vízbe megáztatom, majd tiszta konyharuhán leszárítom.

Egy mélyebb serpenyőbe bőven öntök olajat, és felmelegítem. Amikor a beledobott krumpli azonnal sercegve sülni kezd, mehet bele a többi is . Többször, kisebb adagokba sütöm a krumplit, hogy szabadon úszkálhassanak, illetve keveréssel megakadályozom, hogy egymáshoz tapadjanak. Amikor aranyszínűre sültek egy szűrőlapáttal kimerem, és azonnal papírtörlőre borítom. Rázogatva-forgatva leszívatom róla a felesleges olajat, és egy tálba borítom. Fűszerezett sóval beszórom, és már fogyasztható is.

Kiváló köret, de önmagában, vagy bármilyen szósszal, mártogatóssal fogyasztható.

 

 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!