Anna konyhája

Pihekönnyű cseresznyés pite

Hozzávalók:

  1. 60-70 dkg kimagozott cseresznye,
  2. 2 ek  liszt a  cseresznye forgatásához,
  3. 22 dkg puha vaj,
  4. 20-25 dkg  cukor vagy 5-6 dkg eritrit steviával,
  5. 1 ek cseresznyepálinka,
  6. 1 kk vaníliakivonat,
  7. 1 tojás,
  8. 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  9. 10 dkg sima liszt,
  10. 1 csomag sütőpor,
  11. csipet só,
  12. 2,5 dl tej,

Elkészítése:

A kimagozott cseresznyét vékonyan lisztbe forgatom, és félreteszem.

A vajat a cukorral, a pálinkával és a vaníliával habosra keverem, majd hozzákeverem a tojást is.

A liszteket összekeverem a sütőporral, a sóval, majd robotgéppel folyamatosan keverve, három részletben hozzáadom a vajas keveréket és a tejet.

A kész tésztát egy kivajazott, kilisztezett, kb  25×35  cm -es sütőformába öntöm, rászórom, enyhén belenyomkodom a cseresznyét, majd 180 °C-os sütőben,  kb 35-45 percig sütöm.

Tálalás előtt langyosra hűtöm, enyhén porcukrozom a tetejét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!