Hozzávalók:
- 60-70 dkg kimagozott cseresznye,
- 2 ek liszt a cseresznye forgatásához,
- 22 dkg puha vaj,
- 20-25 dkg cukor vagy 5-6 dkg eritrit steviával,
- 1 ek cseresznyepálinka,
- 1 kk vaníliakivonat,
- 1 tojás,
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 10 dkg sima liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- csipet só,
- 2,5 dl tej,
Elkészítése:
A kimagozott cseresznyét vékonyan lisztbe forgatom, és félreteszem.
A vajat a cukorral, a pálinkával és a vaníliával habosra keverem, majd hozzákeverem a tojást is.
A liszteket összekeverem a sütőporral, a sóval, majd robotgéppel folyamatosan keverve, három részletben hozzáadom a vajas keveréket és a tejet.
A kész tésztát egy kivajazott, kilisztezett, kb 25×35 cm -es sütőformába öntöm, rászórom, enyhén belenyomkodom a cseresznyét, majd 180 °C-os sütőben, kb 35-45 percig sütöm.
Tálalás előtt langyosra hűtöm, enyhén porcukrozom a tetejét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: