Hozzávalók: (8-10 adag )
- 7 dkg őrölt mandula,
- 7 dkg hámozott, sótlan, darált pisztácia, (vagy mogyoró )
- 7 dkg liszt,
- 10 dkg cukor,
- 12 dkg olvasztott vaj,
- 2 kk vaníliakivonat,
- 6 tojásfehérje,
- adagonként 5-6 db kimagozott cseresznye,
Elkészítése:
A darált mandulát, a pisztáciát, a lisztet és a cukrot összekeverem, majd hozzáadom a vajat és a vaníliát.
Lazán hozzákeverem az enyhén felvert tojásfehérjét, és vékonyan kivajazott financier vagy szufléformákat feltöltök a forma feléig. A cseresznyeszemeket rárakom, majd befedem a maradék tésztával.
175 °C-ra előmelegített sütőben, kb 15-20 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd a formából kifordítom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: