Anna konyhája

Cseresznyés financier

    

Hozzávalók: (8-10 adag )

  1. 7 dkg őrölt mandula,
  2. 7 dkg hámozott, sótlan, darált pisztácia, (vagy mogyoró )
  3. 7 dkg liszt,
  4. 10 dkg cukor,
  5. 12 dkg olvasztott vaj,
  6. 2 kk vaníliakivonat,
  7. 6 tojásfehérje,
  8. adagonként 5-6 db kimagozott cseresznye,

Elkészítése:

A darált mandulát, a pisztáciát, a lisztet és a cukrot összekeverem, majd hozzáadom a vajat és a vaníliát.

Lazán hozzákeverem az enyhén felvert tojásfehérjét, és vékonyan kivajazott financier vagy szufléformákat feltöltök a forma feléig. A cseresznyeszemeket rárakom, majd befedem a maradék tésztával.

175 °C-ra előmelegített sütőben, kb 15-20 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd a formából kifordítom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!