Anna konyhája

Vadpástétom baconba csomagolva

Hozzávalók:

  1. 60 dkg vegyes vad belsőség ( máj, szív )
  2. 10 dkg főtt tarja,
  3. 10 dkg füstölt szalonna,
  4. 2 közepes fel vöröshagyma,
  5. 1 ek paradicsompüré,
  6. 2 dl paradicsomlé,
  7. 2 db babérlevél,
  8. 4 gerezd fokhagyma,
  9. só,
  10. bors,
  11. majoránna,
  12. 1 ek mustár,
  13. 1 tojás,
  14. 2-3 db főtt tojás,
  15. 1 csokor petrezselyem,
  16. 30 dkg szeletelt bacon,

Elkészítése:

A belsőségeket megmosom,lecsöpögtetem és felkockázom.

A felkockázott szalonnát zsírjára pirítom, megfonnyasztom rajta a felaprított vöröshagymát, majd rádobom a belsőségeket, és erős lángon pár percig kevergetve pirítom.

Hozzáadom a paradicsompürét, a paradicsomlevet, a babérlevelet, a borsot, a fokhagymát, és lefedve, saját gőzében-levében, lassú tűzön puhára párolom, végül rövid lére sütöm.

A tűzről levéve langyosra hűtöm, a babérlevelet eltávolítom, majd ledarálom. Hozzákeverem a tojást, majd az előzőleg apró kockákra vágott tarját, és a főtt tojást. Végül fűszerezem sóval, borssal, a majoránnával, a mustárral, és a felaprított petrezselyemmel.

Egy őzgerinc formát kibélelek a bacon szeletekkel úgy, hogy egymást fedjék, ill. hogy a vége kétoldalt túllógjon a formán. Beleöntöm a pástétomot, egyenletesre elsimítom, majd két oldalról ráhajtom, befedem a bacon szeletekkel.

A forma alá egy lapos tepsit teszek, hogy az esetleg kisülő szaftot felfogja. és előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm. Ekkor kiveszem a sütőből a tepsit, a pástétom szélét egy késsel óvatosan meglazítom, majd egy ügyes mozdulattal a tepsire ráfordítom a pástétomot. Végül visszateszem a sütőbe, és az alsó felét is megpirítom.

Szeletelés előtt egy fél órát pihentetem, különben könnyen szétesik. Melegen és hidegen egyaránt finom !

Vegyes idénysalátát, ecetes savanyúságot, vagy pikáns lekvárt, befőttet egyaránt kínálhatok hozzá.

 

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!