Hozzávalók: (8 adag )
- 16 dkg liszt,
- 3 dkg darált mandula,
- csipet só,
- 3 dkg holland kakaópor,
- 2 dkg eritrit steviával vagy 5 dkg porcukor,
- 1 db tojás,
- 10 dkg vaj,
- 1 ek vanília kivonat,
A citromkrémhez:
- 5 tojássárgája,
- 15 dkg cukor vagy fruktóz,
- 3 dkg keményítő,
- 1 dl frissen facsart citromlé,
- 1, 8 dl tej,
- 8 dkg hideg, felkockázott vaj,
A töltelékhez:
- 40-50 dkg málna,
Elkészítése:
Összekeverem a lisztet, a mandulát, a sót, a cukrot és a kakaóport, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a vaníliát és a tojást, majd sima tésztává összedolgozom. Ha szükséges 1-2 ek jeges vizet adok hozzá. Folpackba csomagolom, és 1/2 órára a hűtőbe pihentetem.
A hűtőből kivett tésztát 8 egyenlő részre osztom, és lisztezett felületen egyenként 11-12 cm átmérőjű kerek formára kisodrom, majd a mini piteformákba nyomkodom úgy, hogy kis pereme is legyen. Az alját villával megszurkálom, és ismét a hűtőben pihentetem fél órát.
180 °C-on 10-12 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd kiborítom, és tálra rakom.
Közben a málnát folyó vízben megmosom, a díszítéshez félreteszem a legszebb szemeket, és lecsöpögtetem.
A citromkrémhez a tojássárgákat géppel habosra keverem a cukorral (vagy a fruktózzal,) és a keményítővel.
Hígítom a tejjel, és kevergetve addig főzöm, amíg besűrűsödik, de nem forralom !
Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a vajat, majd az átszűrt citromlevet, és teljesen géppel simára keverem.
A kosárkák alját kirakom a málnaszemekkel, és leöntöm a még meleg citromkrémmel. A tetejét a félretett málnaszemekkel díszítem, majd a hűtőbe teszem tálalásig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: