Anna konyhája

Málnás lemon curd minipite

Hozzávalók: (8 adag )

  1. 16 dkg liszt,
  2. 3 dkg darált mandula,
  3. csipet só,
  4. 3 dkg holland kakaópor,
  5. 2 dkg eritrit steviával vagy 5 dkg porcukor,
  6. 1 db tojás,
  7. 10 dkg vaj,
  8. 1 ek vanília kivonat,

A citromkrémhez:

  1. 5 tojássárgája,
  2. 15 dkg cukor vagy fruktóz,
  3. 3 dkg keményítő,
  4. 1 dl frissen facsart citromlé,
  5. 1, 8 dl tej,
  6. 8 dkg hideg, felkockázott vaj,

A töltelékhez:

  1. 40-50 dkg málna,

Elkészítése:

Összekeverem a lisztet, a mandulát, a sót, a cukrot és a kakaóport, majd elmorzsolom benne a vajat. Hozzáadom a vaníliát és a tojást, majd sima tésztává összedolgozom. Ha szükséges 1-2 ek jeges vizet adok hozzá. Folpackba csomagolom, és 1/2 órára a hűtőbe pihentetem.

A hűtőből kivett tésztát 8 egyenlő részre osztom, és lisztezett felületen egyenként 11-12 cm átmérőjű kerek formára kisodrom, majd a mini piteformákba nyomkodom úgy, hogy kis pereme is legyen. Az alját villával megszurkálom, és ismét a hűtőben pihentetem fél órát.

180 °C-on 10-12 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd kiborítom, és tálra rakom.

Közben a málnát folyó vízben megmosom, a díszítéshez félreteszem a legszebb szemeket, és lecsöpögtetem.

A citromkrémhez a tojássárgákat géppel habosra keverem a cukorral (vagy a fruktózzal,)  és a keményítővel.

Hígítom a tejjel, és kevergetve addig főzöm, amíg besűrűsödik, de nem forralom !

Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a vajat, majd az átszűrt citromlevet, és teljesen géppel simára keverem. 

A kosárkák alját kirakom a málnaszemekkel, és leöntöm a még meleg citromkrémmel. A tetejét a félretett málnaszemekkel díszítem, majd a hűtőbe teszem tálalásig.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!