Hozzávalók:
A páchoz:
A sütéshez : 5 dkg vaj és 5 ek olívaolaj, 2 dl száraz fehérbor,
A tetejére: szezámmag,
Elkészítése:
A tarjaszeleteket lemosom, papírtörlőn leszárítom, majd enyhén kiklopfolom. A szálait és az inas részeket bevágom, hogy a hús sütés közben nehogy összeugorjon.
A páchoz valókat egy nagyobb tálban összekeverem, és a tarjaszeleteket alaposan beleforgatom. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe rakom.
Másnap egy serpenyőben olívaolajat és a vajat felforrósítom, és a hússzeletek mindkét oldalát erős tűzön hirtelen elősütöm. Aláöntöm a fehérbort, majd lefedve közepes lángon puhára párolom, zsírjára sütöm.
A puhára párolódott, kivűlről piros tarjaszeleteket kiszedem, tálra rakom, és fóliával letakarva pihentetem, melegen tartom.
A serpenyőben visszamaradt szaftra fehérbort öntök, ha szükséges, a felhasznált fűszerekkel ízesítem, és közepes lángon felforralva besűrítem. Tálaláskor a tarjaszeleteket leöntöm vele, majd szezámmagot szórok a tetejére.
Újhagymával fűszerezett, párolt kölessel tálalom.