Tarja keleti fűszerezéssel, újhagymás kölessel

Hozzávalók:

  1. 5 db nagy szelet, kicsontozott sertéstarja,

A páchoz:

  1. 4 ek szezámolaj,
  2. 2 ek mustár,
  3. 2 ek ketchup,
  4. 2 ek szójaszósz,
  5. 1 ek méz,
  6. 1 tk csípős paprikakrém,
  7. 3 gerezd zúzott fokhagyma,
  8. 1 db újhagyma felkarikázva,
  9. 2 ek szezámmag,

A sütéshez : 5 dkg vaj és 5 ek olívaolaj, 2 dl száraz fehérbor,

A tetejére: szezámmag,

Elkészítése:

A tarjaszeleteket lemosom, papírtörlőn leszárítom, majd enyhén kiklopfolom. A szálait és az inas részeket bevágom, hogy a hús sütés közben nehogy összeugorjon.

A páchoz valókat egy nagyobb tálban  összekeverem, és a tarjaszeleteket alaposan beleforgatom. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe rakom.

Másnap egy serpenyőben olívaolajat és a vajat felforrósítom, és a hússzeletek mindkét oldalát erős tűzön hirtelen elősütöm. Aláöntöm a fehérbort, majd lefedve közepes lángon puhára párolom, zsírjára sütöm.

A puhára párolódott, kivűlről piros tarjaszeleteket kiszedem, tálra rakom, és fóliával letakarva pihentetem, melegen tartom.

A serpenyőben visszamaradt szaftra fehérbort öntök, ha szükséges, a felhasznált fűszerekkel ízesítem, és közepes lángon felforralva besűrítem. Tálaláskor a tarjaszeleteket leöntöm vele, majd szezámmagot szórok a tetejére.

Újhagymával fűszerezett, párolt kölessel tálalom.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »