Hozzávalók: (6 palacsintához)
- 10 dkg kukoricaliszt,
- 5 dkg sima liszt,
- 1 kk sütőport,
- 1 kk szódabikarbóna,
- 2 db tojás,
- csipet só,
- 1 tk méz,
- kb 2 dl tej,
- kb 1 dl szódavíz,
- a sütéshez étolaj,
A karamellizált szilvához:
- 30-40 dkg kimagozott szilva, negyedelve,
- 2 dkg vaj,
- 2 ek méz,
- 1 tk friss gyömbér lereszelve,
- őrölt szegfűszeg,
- őrölt fahéj,
Elkészítése:
Egy tálba összekeverem a kétféle lisztet a sóval, szódabikarbonáttal és a sütőporral. A közepébe ütöm a tojásokat, hozzáöntök annyi tejet, hogy simára tudjam keverni, majd hozzáadom a mézet, és a többi tejet. Annyi szódavizet öntök hozzá, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjak. Pár órára a hűtőben pihentetem.
Sütés előtt 2 ek olajjal alaposan elkeverem. Egy serpenyőben felhevítek 1 ek olajat, majd 1-1 merőkanálnyit szétfolyatva, mindkét oldalát aranyszínűre sütöm.
A szilvához egy kis serpenyőben megolvasztom a vajat, és a mézet. Habzásig melegítem, majd hozzáadom a szilvákat, és néhány percig kevergetve főzöm, a levét besűrítem. A felét egy mártásos tálkába kimerem, a többit botmixerrel pürésítem. Ezzel a szilvapürével megkenem a kisütött palacsintákat, majd negyedrét összehajtom, és a karamellizált szilvával tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: