Anna konyhája

Kukoricalisztes palacsinta mézes, karamellizált szilvával

Hozzávalók: (6 palacsintához)

  1. 10 dkg kukoricaliszt,
  2. 5 dkg sima liszt,
  3. 1 kk sütőport,
  4. 1 kk szódabikarbóna,
  5. 2 db tojás,
  6. csipet só,
  7. 1 tk méz,
  8. kb 2 dl tej,
  9. kb 1 dl szódavíz,
  10. a sütéshez étolaj,

A karamellizált szilvához:

  1. 30-40 dkg kimagozott szilva, negyedelve,
  2. 2 dkg vaj,
  3. 2 ek méz,
  4. 1 tk friss gyömbér lereszelve,
  5. őrölt szegfűszeg,
  6. őrölt fahéj,

Elkészítése:

Egy tálba összekeverem a kétféle lisztet a sóval, szódabikarbonáttal és a sütőporral. A közepébe ütöm a tojásokat, hozzáöntök annyi tejet, hogy simára tudjam keverni, majd hozzáadom a mézet, és a többi tejet. Annyi szódavizet öntök hozzá, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjak. Pár órára a hűtőben pihentetem.

Sütés előtt 2 ek olajjal alaposan  elkeverem. Egy serpenyőben felhevítek 1 ek olajat, majd 1-1 merőkanálnyit szétfolyatva, mindkét oldalát aranyszínűre sütöm.

A szilvához egy kis serpenyőben megolvasztom a vajat, és a mézet. Habzásig melegítem, majd hozzáadom a szilvákat, és néhány percig kevergetve főzöm, a levét besűrítem. A felét egy mártásos tálkába kimerem, a többit botmixerrel pürésítem. Ezzel a szilvapürével megkenem a kisütött palacsintákat, majd negyedrét összehajtom, és a karamellizált szilvával tálalom.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!