Anna konyhája

Gyömbéres-narancsos-mézes csirkecomb

Hozzávalók:

  1. 2 kg kifilézett csirkecomb ,
  2. 1 dl frissen facsart narancslé,
  3. 3 db narancs lereszelt héja,
  4. 2 ek frissen reszelt gyömbér,
  5. 1 ek mustár,
  6. 2 ek ketchup,
  7. 2 ek méz,
  8. 2 ek szójaszósz,
  9. 2 dl édes fehérbor,
  10. 5 gerezd fokhagyma,
  11. só,
  12. bors,
  13. 5 dkg vaj,
  14. 3 ek olívaolaj,

Elkészítése:

A narancsok lereszelt héját összekeverem a lereszelt gyömbérrel. A csirkecombokat alaposan bedörzsölöm sóval, majd a gyömbéres narancshéjjal. Egy lefedett tálban egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben felforrósítok, majd a csirkecombok mindkét oldalát körbepirítom.

Egy sütőtepsibe rendezem az elősütött csirkecombokat a bőrükkel felfelé.

A narancslevet összekeverem a mustárral, a ketchuppal, a szójaszósszal és a fehérborral, majd fűszerezem a borssal és az áttört fokhagymával.

A csirkecombokra rámerem a fűszeres levet, majd rálocsolom a maradék vajas olívaolajat. A sütőtálat lefedem, és 175 °C-on, 1,5-2 órán keresztül puhára sütöm.

Ha a hús megsült az alatta lévő szaftot egy kisebb edénybe leöntöm,és a mézet belekeverem. Pár kanállal a csirkecombokat megöntözöm. A sütőbe fedő nélkül visszateszem, és ( óvatosan, hogy meg ne égjen,) megpirítom a tetejét.

A többi szaftot visszateszem a tűzre, és közepes lángon, kevergetve besűrítem. Ha szükséges narancslével vagy ketchuppal még ízesítem, vagy esetleg borral hígítom.

A sűrű szaftot külön tálkában tálalom, ill. a csirkecombokra locsolom.  Párolt, snidlinges rizzsel és kertész salátával  tálaltam.

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!