Anna konyhája

Stracciatella

Hozzávalók:

  1. 5 dl tejszín,
  2. 2,5 dl tej,
  3. 15 dkg cukor vagy édesítőszer,
  4. csipet só,
  5. 2 ek vaníliakivonat,
  6. 6 tojássárgája,
  7. 15 dkg 70 %-os kakaótartalmú étcsokoládé,

Elkészítése:

A tojássárgákat fehéredésig habosra keverem a cukorral.

A tejet és a tejszínt felmelegítem, majd folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez öntöm. Mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítem.

Az edényt hideg vízbe állítva kihűlésig keverem, majd egy fagyasztós tálba öntöm, és egy órára a mélyhűtőbe teszem.

A csokoládét lereszelem, vagy aprítóba teszem és felaprítom.

A félig megfagyott fagylaltot a mélyhűtőből kiveszem, és keverőgéppel alaposan átkeverem, majd a felaprított étcsokoládét is belekeverem, és a fagyasztóba visszateszem. Fogyasztás előtt hagyom 5-10 percet felengedni.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!