Hozzávalók:
- 5 dl tejszín,
- 2,5 dl tej,
- 15 dkg cukor vagy édesítőszer,
- csipet só,
- 2 ek vaníliakivonat,
- 6 tojássárgája,
- 15 dkg 70 %-os kakaótartalmú étcsokoládé,
Elkészítése:
A tojássárgákat fehéredésig habosra keverem a cukorral.
A tejet és a tejszínt felmelegítem, majd folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez öntöm. Mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítem.
Az edényt hideg vízbe állítva kihűlésig keverem, majd egy fagyasztós tálba öntöm, és egy órára a mélyhűtőbe teszem.
A csokoládét lereszelem, vagy aprítóba teszem és felaprítom.
A félig megfagyott fagylaltot a mélyhűtőből kiveszem, és keverőgéppel alaposan átkeverem, majd a felaprított étcsokoládét is belekeverem, és a fagyasztóba visszateszem. Fogyasztás előtt hagyom 5-10 percet felengedni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: