Hozzávalók:
- 1 kg friss ( vagy fagyasztott ) eper,
- 2,5 dl lecsepegtetett görög joghurt,
- ízlés szerint édesítőszer,
Elkészítése:
Előző nap a görög joghurtot egy műanyag szűrőbe kiöntöm, és egy tál fölé, a hűtőbe teszem, a savót lecsöpögtetem.
Az így elkészített, sűrű joghurtot az eperrel , és az édesítőszerrel együtt a turmixgépbe teszem, és krémesre turmixolom. Kiöntöm egy fagyasztós tálba, és pár órára a mélyhűtőbe teszem.
Ha a gyümölcs fagyasztott volt, akkor a turmixolás után azonnal fogyasztható.
Ugyanígy készíthető málnából, ribizliből is , de akkor először a gyümölcsöket összeturmixolom, a magokat átpasszírozom, és utána teszem a joghurttal együtt a turmixgépbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: