Anna konyhája

Epres joghurtfagyi

Hozzávalók:

  1. 1 kg friss ( vagy fagyasztott ) eper,
  2. 2,5 dl lecsepegtetett görög joghurt,
  3. ízlés szerint édesítőszer,

Elkészítése:

Előző nap a görög joghurtot egy műanyag szűrőbe kiöntöm, és egy tál fölé, a hűtőbe teszem, a savót lecsöpögtetem.

Az így elkészített, sűrű joghurtot az eperrel , és az édesítőszerrel együtt a turmixgépbe teszem, és krémesre turmixolom. Kiöntöm egy fagyasztós tálba, és pár órára a mélyhűtőbe teszem.

Ha a gyümölcs fagyasztott volt, akkor a turmixolás után azonnal fogyasztható.

Ugyanígy készíthető málnából, ribizliből is , de akkor először a gyümölcsöket összeturmixolom, a magokat átpasszírozom, és utána teszem a joghurttal együtt a turmixgépbe.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!