Hozzávalók:
- 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika,
- 4 db paradicsom,
- 2 fej lila hagyma,
- 1 kígyóuborka,
- 10 dkg olajbogyó,
- 21 dkg fetasajt,
- 10 dkg bacon.
- 1 ek frissen facsart citromlé,
- olívaolaj,
- 4-5 db bazsalikom levél,
- 10 dkg reszelt parmezán,
Elkészítése:
A megmosott és lecsöpögtetett zöldségeket felkarikázom, illetve felaprítom. A fetasajtot és a bacont apróra kockázom, és a zöldségekkel együtt egy üvegtálba rakom, majd lazán összekeverem. Közben ráfacsarom a citromlevet, meglocsolom az olívaolajjal, és fél órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. Mindig frissen elkészítve tálalom, fogyasztás előtt reszelt parmezánt szórok rá.
Egy könnyed vacsorára önálló fogásként, vagy grillhúsok mellé köretnek is kiváló. 1 szelet ropogós svéd kenyérrel lehet tartalmasabbá tenni !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: