Anna konyhája

Görög saláta / II.

Hozzávalók:

  1. 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika,
  2. 4 db paradicsom,
  3. 2 fej lila hagyma,
  4. 1 kígyóuborka,
  5. 10 dkg olajbogyó,
  6. 21 dkg fetasajt,
  7. 10 dkg  bacon.
  8. 1 ek frissen facsart citromlé,
  9. olívaolaj,
  10. 4-5 db bazsalikom levél,
  11. 10 dkg reszelt parmezán,

Elkészítése:

A megmosott  és lecsöpögtetett zöldségeket felkarikázom, illetve felaprítom. A fetasajtot és a bacont apróra kockázom, és a zöldségekkel együtt egy üvegtálba rakom, majd lazán összekeverem. Közben ráfacsarom a citromlevet, meglocsolom az olívaolajjal, és fél órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.  Mindig frissen elkészítve tálalom, fogyasztás előtt reszelt parmezánt szórok rá.

Egy könnyed vacsorára önálló fogásként, vagy grillhúsok mellé köretnek is kiváló. 1 szelet ropogós svéd kenyérrel lehet tartalmasabbá tenni !

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!