A gombamártáshoz:
- 50 dkg gomba,
- 5 dkg vaj,
- 1 ek liszt,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- 1 tk őrölt pirospaprika,
- 1 dl paradicsomlé,
- húsleves alaplé, ( a paradicsomlé és az alaplé helyett tejszínt is használhatok, ekkor tejszínes gombaszószt kapok. )
A túrós nudlihoz:
- 50 dkg túró,
- só,
- 2 tojás,
- liszt,
Elkészítése:
A megtisztított és felaprított hagymákat a vajon megpirítom, majd rárakom a megtisztított és felszeletelt gombát. Saját levében párolom, majd zsírjára sütöm. A tűzről leveszem, megszórom a paprikával, kevés liszttel, majd hozzáöntöm a paradicsomlevet, és annyi alaplevet, hogy a kellő sűrűséget elérjem. Elkeverem, visszateszem a tűzre, és összeforralom.
A túrót áttöröm, megsózom, hozzáütöm a tojást, és annyi lisztet adok hozzá, hogy könnyen gyúrható, formázható tésztát kapjak. Ujjnyi vastag rudakat sodrok belőle. Tetszőleges hosszú ( kb 1,5 cm ) nudli-rudacskákat vágok belőle. Egyenként sodrok rajtuk egyet, majd enyhén sós, lobogva forró vízben kifőzöm. Leszűröm, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben felforrósított 2 ek olajra öntöm, és átforgatom, összekeverem. Lefedve melegen tartom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: