Anna konyhája

Túrónudli gombamártással

A gombamártáshoz:

  1. 50 dkg gomba,
  2. 5 dkg vaj,
  3. 1 ek liszt,
  4. 1 fej vöröshagyma,
  5. 3 gerezd fokhagyma,
  6. só,
  7. bors,
  8. 1 tk őrölt pirospaprika,
  9. 1 dl paradicsomlé,
  10. húsleves alaplé, ( a paradicsomlé és az alaplé helyett tejszínt is használhatok, ekkor tejszínes gombaszószt kapok. )

A túrós nudlihoz:

  1. 50 dkg túró,
  2. só,
  3. 2 tojás,
  4. liszt,

Elkészítése:

A megtisztított és felaprított hagymákat a vajon  megpirítom, majd rárakom a megtisztított és felszeletelt gombát. Saját levében párolom, majd zsírjára sütöm. A tűzről leveszem, megszórom a paprikával, kevés liszttel, majd hozzáöntöm a paradicsomlevet, és annyi alaplevet, hogy a kellő sűrűséget elérjem. Elkeverem, visszateszem a tűzre, és összeforralom.

A túrót áttöröm, megsózom, hozzáütöm a tojást, és annyi lisztet adok hozzá, hogy könnyen gyúrható, formázható tésztát kapjak. Ujjnyi vastag rudakat sodrok belőle. Tetszőleges hosszú  ( kb 1,5 cm ) nudli-rudacskákat vágok belőle. Egyenként sodrok rajtuk egyet, majd enyhén sós, lobogva forró vízben kifőzöm. Leszűröm, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben felforrósított 2 ek olajra öntöm, és átforgatom, összekeverem. Lefedve melegen tartom.

 
 
 
 
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!