Hozzávalók:
- 4-5 db burgonya
- 4-6 ek liszt,
- só,
- őrölt bors,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 fel vöröshagyma,
- 2 db tojás,
- olaj,
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott burgonyát lereszelem, és a levét kinyomkodom. A vöröshagymát felaprítom, és a burgonyához keverem.
Sóval, tört borssal, és az aprított petrezselyemmel ízesítem, majd összekeverem a tojásokkal és a liszttel.
Egy serpenyőben felforrósítom az olajat. A masszából kanálnyi adagokat teszek a forró olajba, kissé ellapítom, majd közepes lángon piros-ropogósra sütöm mindkét oldalát. Papírszalvétára szedem, lecsöpögtetem, majd forrón, frissen tálalom.
Önmagában fokhagymás tejföllel, vagy szaftos hús mellé köretnek is kiváló.
barbecues fűszeres csirkeszárnyak ropogósra sütve, tócsnival körítve..
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: