Anna konyhája

Tócsni vagy röszti

Hozzávalók:

  1. 4-5 db  burgonya
  2. 4-6 ek liszt,
  3. só,
  4. őrölt bors,
  5. 1 csokor petrezselyem,
  6. 1 fel vöröshagyma,
  7. 2 db tojás,
  8. olaj,

Elkészítése:

A megtisztított, megmosott burgonyát lereszelem, és a levét kinyomkodom. A vöröshagymát felaprítom, és a burgonyához keverem.
Sóval, tört borssal, és az aprított petrezselyemmel  ízesítem, majd összekeverem a tojásokkal és a liszttel.
Egy serpenyőben felforrósítom az olajat. A masszából kanálnyi adagokat teszek a forró olajba, kissé ellapítom, majd közepes lángon piros-ropogósra sütöm mindkét oldalát. Papírszalvétára szedem, lecsöpögtetem, majd forrón, frissen tálalom.

Önmagában fokhagymás tejföllel, vagy szaftos hús mellé köretnek is kiváló.

                                                                  barbecues fűszeres csirkeszárnyak ropogósra sütve, tócsnival körítve..

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!