Olajos páchoz:
- 10 szem őrölt bors,
- 1 kk őrölt majoránna,
- 1 kk kakukkfű,
- 10 szem őrölt borókabogyó,
- 1 ek mustár,
- 1 dl olaj,
A hús bepácolása:
A húst bepácolom, előkészítem : a húst megmosom, szárazra törlöm, kockákra vágom, összekeverem a mustárral, megszórom a pácfűszerekkel, majd rácsorgatom az olajat, és összeforgatom.
2-3 napra, egy fedeles üvegtálba, a hűtőbe teszem. A hússzeleteket naponta átforgatom. A páctól finom omlós, ízletes lesz a hús.
Hozzávalók a raguhoz:
- 80 dkg vaddisznóhús,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 50 dkg paradicsom,
- 2-3 db babérlevél,
- 1 kk szárított kakukkfű,
- 2-3 dl húsleves,
- 2 dl száraz fehérbor,
- só,
- bors,
Hozzávalók a túrós nudlihoz:
- 30 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- kevés olaj vagy zsír,
- 1 csokor petrezselyem,
Elkészítése:
A paradicsomot forró vízbe dobom, majd szűrővel kiemelem a héját lehúzom, a magját eltávolítom, majd felaprítom.
Sütéskor a pácolajat egy serpenyőbe szűröm, megfonnyasztom rajta a megtisztított, és apróra vágott hagymát, majd
hozzáöntöm a felaprított paradicsomot, és kissé megpirítom. Rádobom a felkockázott húst, és erős tűzön néhány percig pörkölöm. Beleteszem a babérlevelet, a kakukkfüvet, sózom, borsozom, és fedő alatt mérsékelt tűzön párolom.
Ha a levét elfőné, egy kevés húslevessel pótolom. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a megtisztított és felszeletelt gombát, a bor felét, és puhára párolom. Végül belekeverem a felaprított petrezselymet, és a maradék bort.
Egyet forralok rajta, és forrón tálalom a túrós nokedlivel.
Amíg a hús lassan fő, elkészítem a köretet.
Egy betéte kifőző fazékban felteszem a vizet forrni.
A tojásokat kicsit felverem, hozzáadom a túrót, az olajat, a sót, és kis adagokban a lisztet és a tejet. A tészta ne legyen folyós, de kemény se. Ha a víz felforrt megsózom, beleszaggatom a galuska tésztát. Amint a galuskák feldobják magukat a víz felszínére, készen is vannak. Leszűröm, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben 2-3 ek olajat felmelegítek, és a nokedlit rádobom. Frissen aprított petrezselyemmel összeforgatom, majd lefedve melegen tartom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: