Anna konyhája

Gombás-paradicsomos vaddisznóragu

Olajos páchoz:

  1. 10 szem őrölt bors,
  2. 1 kk őrölt majoránna,
  3. 1 kk kakukkfű,
  4. 10 szem őrölt borókabogyó,
  5. 1 ek mustár,
  6. 1 dl olaj,

A hús bepácolása:

A húst bepácolom, előkészítem : a húst megmosom, szárazra törlöm, kockákra vágom, összekeverem a  mustárral, megszórom a pácfűszerekkel, majd rácsorgatom az olajat, és összeforgatom.

 2-3 napra, egy fedeles üvegtálba, a hűtőbe teszem. A hússzeleteket naponta átforgatom.  A páctól finom omlós, ízletes lesz a hús.

Hozzávalók a raguhoz:

  1. 80 dkg vaddisznóhús,
  2. 1 nagy fej vöröshagyma,
  3. 50 dkg paradicsom,
  4. 2-3 db babérlevél,
  5. 1 kk szárított kakukkfű,
  6. 2-3 dl húsleves,
  7. 2 dl száraz fehérbor,
  8. só,
  9. bors,

Hozzávalók a túrós nudlihoz:

  1. 30 dkg túró
  2. 25 dkg liszt
  3. 3 tojás
  4. 2 dl tej
  5. 1 evőkanál olaj
  6. 1 teáskanál só
  7. kevés olaj vagy zsír,
  8. 1 csokor petrezselyem,

Elkészítése:

A paradicsomot forró vízbe dobom, majd szűrővel kiemelem a héját lehúzom, a magját eltávolítom, majd felaprítom.

Sütéskor a pácolajat egy serpenyőbe szűröm, megfonnyasztom rajta a megtisztított, és apróra vágott hagymát, majd

hozzáöntöm a felaprított paradicsomot, és kissé megpirítom.  Rádobom a felkockázott húst, és erős tűzön néhány percig pörkölöm. Beleteszem a babérlevelet, a kakukkfüvet, sózom, borsozom, és fedő alatt mérsékelt tűzön párolom.

Ha a levét elfőné, egy kevés húslevessel pótolom. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a megtisztított és felszeletelt gombát, a bor felét, és puhára párolom. Végül belekeverem a felaprított petrezselymet, és a maradék bort.

Egyet forralok rajta, és forrón tálalom a túrós nokedlivel.

Amíg a hús lassan fő, elkészítem a köretet.

Egy betéte kifőző fazékban felteszem a vizet forrni.

A tojásokat kicsit felverem, hozzáadom a túrót, az olajat, a sót, és kis adagokban a lisztet és a tejet. A tészta ne legyen folyós, de kemény se. Ha a víz felforrt megsózom, beleszaggatom a galuska tésztát. Amint a galuskák feldobják magukat a víz felszínére, készen is vannak. Leszűröm, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben 2-3 ek olajat felmelegítek, és a nokedlit rádobom. Frissen aprított petrezselyemmel összeforgatom, majd lefedve melegen tartom.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!