Hozzávalók:
A hagymás tócsnihoz:
Elkészítése:
A megmosott és leszárított csirkeszárnyakat megsózom. majd gazdagon megszórom a barbecues fűszerkeverékkel.
1 dl olajat csorgatok rá, és jól összeforgatom. Állni hagyom 1-2 órát, majd sütőzacskóba teszem, lezárom, tűvel megböködöm a zacskót, hogy a gőz távozni tudjon, majd egy mélyebb tepsibe helyezem.
200 °C-on , 40 -45 percet sütöm. Felhasítom a fóliát, szétterítem, majd a csirkeszárnyakat a szafttal többször meglocsolom, és tovább sütöm, pirítom. Egy nagyobb cseréptálra átrakom, és alufóliával lefedve melegen tartom.
A csirkeszárnyak alatt képződött sűrű szafttal tálaláskor a csirkeszárnyakat megöntözöm.
Amíg a hús sül elkészítem a tócsnit.
A megtisztított, megmosott burgonyát lereszelem, és a levét kinyomkodom. A vöröshagymát felaprítom, és a burgonyához keverem.
Sóval, tört borssal, és az aprított petrezselyemmel ízesítem, majd összekeverem a tojásokkal és a liszttel.
Egy serpenyőben felforrósítom az olajat. A masszából kanálnyi adagokat teszek a forró olajba, kissé ellapítom, majd közepes lángon piros-ropogósra sütöm mindkét oldalát. Papírszalvétára szedem, lecsöpögtetem, majd forrón, frissen tálalom.