Anna konyhája

Barbecues fűszeres, csípős csirkeszárnyak ropogós tócsnival.

Hozzávalók:

  1. 1 kg csirkeszárny,
  2. só,
  3. barbecues fűszerkeverék,
  4. olaj,
  5. sütőzacskó,

A hagymás tócsnihoz:

  1. 4-5 db  burgonya
  2. 4-6 ek liszt,
  3. só,
  4. őrölt bors,
  5. 1 csokor petrezselyem,
  6. 1 fel vöröshagyma,
  7. 2 db tojás,
  8. olaj,

Elkészítése:

A megmosott és leszárított csirkeszárnyakat megsózom. majd gazdagon megszórom a barbecues fűszerkeverékkel. 

1 dl olajat csorgatok rá, és jól összeforgatom. Állni hagyom 1-2 órát, majd sütőzacskóba teszem, lezárom, tűvel megböködöm a zacskót, hogy a gőz távozni tudjon, majd egy mélyebb tepsibe helyezem.

200 °C-on , 40 -45 percet sütöm. Felhasítom a fóliát, szétterítem, majd a csirkeszárnyakat a szafttal többször meglocsolom, és tovább sütöm, pirítom.  Egy nagyobb cseréptálra átrakom, és alufóliával lefedve melegen tartom.

A csirkeszárnyak alatt képződött sűrű szafttal tálaláskor a csirkeszárnyakat megöntözöm.

Amíg a hús sül elkészítem a tócsnit.

A megtisztított, megmosott burgonyát lereszelem, és a levét kinyomkodom. A vöröshagymát felaprítom, és a burgonyához keverem.
Sóval, tört borssal, és az aprított petrezselyemmel  ízesítem, majd összekeverem a tojásokkal és a liszttel.
Egy serpenyőben felforrósítom az olajat. A masszából kanálnyi adagokat teszek a forró olajba, kissé ellapítom, majd közepes lángon piros-ropogósra sütöm mindkét oldalát. Papírszalvétára szedem, lecsöpögtetem, majd forrón, frissen tálalom.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!