Hozzávalók:
A borsós burgonyapüréhez:
A ropogós sült hagymához:
Elkészítése:
A csirkemellet féltenyérnyi darabokra vágom, megsózom és a lisztbe megforgatom.
A tojásokat a maradék liszttel simára keverem, hogy sűrű massza legyen. Kevés sóval, borssal, és lereszelt hagymával fűszerezem. A hússzeleteket beleforgatom, 1 órát állni hagyom.
Széles serpenyőben, ujjnyi olajban mindkét oldalát 1-2 percig sütöm, amíg a bundája össze nem áll. Szűrőlapáttal kiemelem,lecsöpögtetem, és egy tepsibe egymás mellé rendezem.
A szalonnát a maradék olajban enyhén kisütöm, majd minden hússzeletre rakok egyet.
A maradék tojásos masszát a tejföllel elkeverem, és a hússzeletekre locsolom.
200 °C-on, kb 20 percig lefedve sütöm, majd leveszem a tetejét, és ha szükséges pirítok még rajta. Tálalásig lefedve, melegen tartom.
Amíg a hús sül, elkészítem a köretet:
A megtisztított, és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzöm.
A borsót sós vízben szintén puhára főzöm.
Leszűröm a burgonyát, és kézi krumplitörővel összetöröm, majd 5 dkg vajat keverek bele, de most már elektromos keverővel felhabosítom. Hozzáadom a zöldborsót, és összekeverem.
A sült hagymához a vöröshagymát megtisztítom, majd vékony szeletekre vágom. Kézzel karikákra szétszedem, és a lisztbe forgatom. Forró, bő olajban, kisebb adagokban szép piros-ropogósra sütöm. Szűrőkanállal kiemelem az olajból, és papírszalvétán alaposan lecsöpögtetem a felesleges olajat.
Tálaláskor a tányér közepére halmozok agy adag borsós pürét, ráteszem a hagymás-bundás mellfilét, és köré szórom a ropogós hagymakarikákat.
elősütés…
szorosan egymás mellé rendezem…