Anna konyhája

Parmezános csirkemellfilé

                                          hasábburgonyával                                                 spenótos gnocchival

Hozzávalók:

  1. 2 db csirkemellfilé,
  2. 15 dkg mozzarella,
  3. 10 dkg parmezán,
  4. 1/2 l passzírozott paradicsom,
  5. 4 gerezd fokhagyma,
  6. 1 kisebb fej vöröshagyma,
  7. 2 tojás,
  8. 3 dkg zsemlemorzsa,
  9. só,
  10. bors,
  11. friss bazsalikom,
  12. olaj, vaj a sütéshez,

Elkészítése:

A paradicsomszósszal kezdem.  Apróra vágom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd üvegesre párolom egy kevés olívaolajon. Felöntöm a passzírozott paradicsommal, és fedő alatt, alacsony hőfokon  lassan párolom. Ha szükséges paradicsomlével hígítom, de sűrű paradicsomszószt kell kapnom. Közben ízesítem sóval, borssal, aprított bazsalikommal. Félreteszem.

A parmezános csirkével folytatom. A csirkemelleket  méretétől függően lapjában 2-3 szeletre vágom. Fólia között enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom. Először felvert tojásba panírozom, majd a zsemlemorzsával összekevert, fél adag parmezánba. ( a parmezán másik fele majd a tetejére kell )

Kevés olaj és vaj keverékét felforrósítom, és a bepanírozott hús mindkét oldalát szép aranybarnára sütöm.

Egy tűzálló tál vagy tesi alját vékonyan kikenem pár kanálnyi paradicsomszósszal, és ráteszem a kisütött hússzeleteket. A tetejükre 1-1 kanálnyi paradicsomszósz jön, majd a felszeletelt mozzarella, végül rászórom a maradék parmezánt.

200 °C-os sütőben, 10-15 perc alatt ráolvasztom a sajtot.

Frissen kisütött hasábburgonyával és vödrös-vegyes savanyúsággal, VAGY  spenótos-parmezános gnocchival tálalom.

 


 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!