Hozzávalók: ( 6 adag )
- 2,5 dl tej,
- 15 dkg csokoládés mogyorókrém, ( Nutella )
- 5 dkg tejcsokoládé,
- 4 tojássárgája,
- 4 ek cukor (vagy 1 ek eritrit steviával )
- 1 ek holland kakaópor,
- 3 zselatinlap, vagy 6 g zselatinpor,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló,
- a tetejére 5 dkg pirított, durvára vágott mogyoró,
Elkészítése:
A tejet, a csokis mogyorókrémet és a tejcsokoládét kevergetve összeolvasztom egy kis edényben, majd félreteszem hűlni.
Bőséges , hideg vízbe dobom a zselatinlapokat, és 5 percig áztatom.
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig felhabosítom robotgéppel, majd hozzákeverem a kakaóport, és a tejes keveréket. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett besűrítem.
A kiáztatott zselatinlapokat kifacsarom, és a meleg krémhez keverem teljes feloldódásig.
A krémet hideg vízbe állítom, és langyosra lehűtöm.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd spatulával óvatosan a langyosra hűlt zselatinos krémhez keverem.
A krémet 6 db üvegpohárba szétosztom, megszórom a darabos mogyoróval, majd legalább 4 órára a hűtőbe teszem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: