Anna konyhája

Mogyorómousse

Hozzávalók: ( 6 adag )

  1. 2,5 dl tej,
  2. 15 dkg csokoládés mogyorókrém, ( Nutella )
  3. 5 dkg tejcsokoládé,
  4. 4 tojássárgája,
  5. 4 ek cukor (vagy 1 ek eritrit steviával )
  6. 1 ek holland kakaópor,
  7. 3 zselatinlap, vagy 6 g zselatinpor,
  8. 2,5 dl habtejszín,
  9. 1 csomag habfixáló,
  10. a tetejére 5 dkg pirított, durvára vágott mogyoró,

Elkészítése:

A tejet, a csokis mogyorókrémet és a tejcsokoládét kevergetve összeolvasztom egy kis edényben, majd félreteszem hűlni.

Bőséges , hideg vízbe dobom a zselatinlapokat, és 5 percig áztatom.

A tojássárgákat a cukorral fehéredésig felhabosítom robotgéppel, majd hozzákeverem a kakaóport, és a tejes keveréket. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett besűrítem.

A kiáztatott zselatinlapokat kifacsarom, és a meleg krémhez keverem teljes feloldódásig.

A krémet hideg vízbe állítom, és langyosra lehűtöm.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd spatulával óvatosan a langyosra hűlt zselatinos krémhez keverem.

A krémet 6 db üvegpohárba szétosztom, megszórom a darabos mogyoróval, majd legalább 4 órára a hűtőbe teszem.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!