Anna konyhája

Vörösboros-gombás-borsós vaddisznóragu

   

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznócomb,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 30-40 dkg lehetőleg erdei gomba,
  • 15 dkg sárgarépa,
  • 15dkg fehérrépa,
  • 20 dkg tisztított zöldborsó,
  • 3 dl száraz vörösbor,
  • 2 ek olaj,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 babérlevél,
  • 3 gerezd fokhagyma,

Elkészítése:

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágom, és 1-2 napra bepácolom.

Páclé hozzávalói:

  • 2,5-3 l víz,
  • 2 dl ecet,
  • 30 dkg vegyes zöldség,
  • 2 nagy fej hagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 20 szem bors és koriander,
  • 8-10 szem borókabogyó,
  • 1–2 babérlevél,

Páclé elkészítése:

A forrásban lévő vízhez hozzáadom az ecetet, a karikára vágott zöldségeket, hagymát, fokhagymát, a babérlevelet, a durvára tört szemes fűszereket, és ízlés szerint sózom. Lassú tűzön 10 percig főzöm, majd kihűtöm. A hússzeleteket egy porcelán tálba teszem, leöntöm a páclével, (teljesen el kell, hogy lepje a húst ) lefedem, és a hűtőbe pár napig érlelem. Minden nap 1-2-szer átforgatom benne a húst.

A megmaradt páclevet és zöldségeket a hús készítésénél felhasználom.

Elkészítés folytatása:

A pácléből a hússzeleteket kiemelem, és nagyobb darabokra felkockázom.

A pácléből a sárgarépák jó részét kiveszem, és apró kockákra szeletelem, a többi bennnemaradt zöldséget, közepes lángon, lassan  megfőzöm.

A szalonnát vékony csíkokra vágom és kisütöm. Zsírjához adok 2 ek olajat és üvegesre párolom az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadom a pácolás után felkockázott, felaprózott húst. Néhány percig erős lángon pirítom.Mérséklem a tűzet és hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát, és a felkockázott sárgarépát. Aláöntöm a bort, rányomom a fokhagymát, ha szükséges utána sózok, dobok rá 1-2 babérlevelet, és fedő alatt vaj puhára párolom. Ezután hozzáadom a borsót is, és azt is puhára főzöm.

A páclében megfőtt zöldségekből a babérleveleket, a szemes fűszereket  kihalászom, és a többit  összeturmixolom.

A ragu elfőtt levét ezzel a sűrű zöldséges páclével pótolom, majd sűrű szaftosra a ragut összeforralom.

Párolt zöldséges-petrezselymes rizst vagy krokettet adok hozzá.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!