Hozzávalók:
A hajtogatáshoz:
A lekenéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.
A lisztet a margarinnal, és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojássárgáját, a tejfölt és a már felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet adok még hozzá, hogy közepes keménységű, könnyű tésztát kapja. A tésztát jól összedolgozom, majd fél órát hagyom a pihenni.
Téglalap alakúra kinyújtom, és az olvasztott margarin felét elkenem a tetején, majd szimpla hajtogatást végzek mindkét irányban. Ezt félóra múlva még egyszer megismétlem, harmadszor már lekenés nélkül hajtogatom, és pihentetem.
Az utolsó pihentetés után a tésztát kinyújtom és a tetejét késsel rácsosra bevagdosom, majd pogácsaszaggatóval kiszúrom a tetejét. Tojással lekenem, és 200 fokon, kb 20 perc alatt szép pirosra megsütöm.