Anna konyhája

Pogácsa

Hozzávalók:

  1. 50 dkg liszt,
  2. 25 dkg Ráma margarin,
  3. 2,5 dkg élesztő,
  4. 1 tk cukor,
  5. 2 ek tejföl,
  6. 2 tojássárgája,
  7. só,
  8. langyos tej,

A hajtogatáshoz:

  1. 10 dkg olvasztott margarin,

A lekenéshez:

  1. 1 db tojás,

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.

A lisztet a margarinnal, és a sóval  elmorzsolom, hozzáadom a tojássárgáját, a tejfölt és a már felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet adok még hozzá, hogy közepes keménységű, könnyű tésztát kapja. A tésztát jól összedolgozom, majd fél órát hagyom a pihenni.

Téglalap alakúra kinyújtom, és az olvasztott margarin felét elkenem a tetején, majd szimpla hajtogatást végzek mindkét irányban. Ezt félóra múlva még egyszer megismétlem, harmadszor már lekenés nélkül hajtogatom, és pihentetem. 

Az utolsó pihentetés után a tésztát kinyújtom és a tetejét késsel rácsosra bevagdosom, majd pogácsaszaggatóval kiszúrom a tetejét. Tojással lekenem,  és 200 fokon, kb 20 perc alatt szép pirosra megsütöm.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!