Anna konyhája

Csodakifli

Hozzávalók:

  1. 60 dkg liszt,
  2. 25 dkg Ráma margarin,
  3. 3 tojássárgája,
  4. só,
  5. 3 dl tejföl,
  6. langyos tej,
  7. kb 10 dkg olvasztott margarin,

A töltelékhez:

  1. 40-40 dkg darált mák és darált dió,
  2. cukor + méz ízlés szerint,
  3. tej,
  4. őrölt fahéj,
  5. 1 citrom reszelt héja és leve,
  6. 2-2 tojásfehérje,

Elkészítése:

A töltelékkel kezdem. A darált diót mézzel és cukorral, majd őrölt fahéjjal  ízlés szerint ízesítem. Annyi tejet öntök hozzá, hogy keverhető legyen, és közepes lángon felfőzöm. A tűzről leveszem,és hozzáadom a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Félreteszem hűlni.  A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és a kihűlt töltelékhez óvatosan hozzákeverem. 

A máktölteléket ugyanígy készítem el.

A tésztához a lisztbe elmorzsolom a margarint, majd csipet sót szórok rá. A tojássárgákkal és a tejföllel összeállítom a tésztát. Ha szükséges annyi tejet adok hozzá, hogy közepes keménységű tésztát tudjak gyúrni.

Három egyenlő részre osztom, és cipókat készítek. Mindegyiket vékonyra nyújtom, majd olvasztott margarinnal vékonyan bekenem.

A rövidebbik oldalánál kezdve szorosan feltekerem. Hűvös helyre teszem fél órára, majd ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle.

Lisztezett felületen ovális vékony lapokat sodrok belőlük, majd 1-1 evőkanálnyi tölteléket teszek a közepére, és kifli formára feltekerem őket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezem őket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütöm.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!