Elkészítése:
A túrót áttöröm, és összekeverem a sóval, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és egy tojással. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és elkeverem.
Egy tarkedlisütő mélyedéseibe 1 tk olajat felmelegítek, kb 1 evőkanélnyi mennyiséget belekanalazok a masszából, és közepes lángon, félidőben egyszer megfordítva, mindkét oldalát néhány perc alatt aranyszínűre sütöm.
A karamellizált almához egy edényben felolvasztom a vajat, hozzáadom a mézet és a nádcukrot, majd kevergetve aranybarnára karamellizálom.
A meghámozott almát kb. 1 cm-es kockákra vágom, és a karamellizált cukorhoz adom. Állandó kevergetés mellett addig főzöm, amíg kevés levet enged, megpuhul, de még kissé egészben marad.
Szűrőlapáttal az almát kiemelem, egy mártásos tálba átteszem.
Tálaláskor a tarkedlik tetejére 1-1 evőkanálnyi karamellizált almát teszek.
( A karamellkrémmel leönthetem, de ez már csak hab a tortán, akár el is maradhat… )
karamellizált almaöntet…