Anna konyhája

Túrópalacsinta karamellizált almával

Hozzávalók:
    1. 25 dkg túró,
    2. 1 csipet só,
    3.  1 ek porcukor,
    4. 1/2 citrom reszelt héja,
    5. 1 db tojás,
    6. 8 dkg  liszt,
    7. 1 késhegynyi sütőpor,
    8. 1 dl étolaj a sütéshez,
  1. A karamellizált almához
  1. 1 ek. méz,
  2.  ek nádcukor,
  3. 5 dkg vaj,
  4. 5-6 db savanykás alma,

Elkészítése:

A túrót áttöröm, és összekeverem a sóval, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és egy tojással. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és elkeverem.

Egy tarkedlisütő mélyedéseibe 1 tk olajat felmelegítek,  kb 1 evőkanélnyi mennyiséget belekanalazok a masszából, és közepes lángon, félidőben egyszer megfordítva, mindkét oldalát néhány perc alatt aranyszínűre sütöm.

A karamellizált almához egy edényben felolvasztom a vajat, hozzáadom a mézet és a nádcukrot, majd kevergetve aranybarnára karamellizálom.

A meghámozott almát kb. 1 cm-es kockákra vágom, és a karamellizált cukorhoz adom. Állandó kevergetés mellett addig főzöm, amíg kevés levet enged, megpuhul, de még kissé egészben marad.

Szűrőlapáttal az almát kiemelem, egy mártásos tálba átteszem.

Tálaláskor a tarkedlik tetejére 1-1 evőkanálnyi karamellizált almát teszek.

( A karamellkrémmel leönthetem, de ez  már csak hab a tortán, akár el is maradhat… )

karamellizált almaöntet…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!