Anna konyhája

Sült kacsamáj saját zsírjában

Hozzávalók:

  1. 1,2 kg bőrös kacsaháj,
  2. 60-70 dkg hízott kacsamáj,
  3. 1 fej fokhagyma,
  4. 1/2 l tej,

Elkészítése:

A májat a vékonyra felvágott fokhagymagerezdekkel sűrűn megspékelem, és egy éjszakára  tejbe áztatom. Sütés előtt 1 órával kiveszem és alaposan lecsöpögtetem

A hájat felkockázom.  Egy lábasba 1 dl vizet öntök, ráteszem a hájat  és közepes lángon addig sütöm, amíg szépen elkezd pirulni. Ekkor  óvatosan beleteszem a májat is, és lefedve,lassan sütöm tovább. 6-8 perc után ővatosan megfordítom, majd fedő nélkül sütöm tovább. Egy sütőtűt beleszúrva ellenőrzöm. Egy tálba teszem, megsózom, és folyékony kacsazsírral leöntve lehűtöm.

Gazdaságosabb, ha a kacsamájat felkockázom, zsírral leöntöm, és a hűtőbe teszem. Frissen sült vagy pirított kenyérre kenve, lila hagymával nagyon-nagyon finom !

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!