Anna konyhája

Hízott sült kacsa

 

 

Hozzávalók:

  1. 1 db  megtisztított, hízott kacsa,
  2. 2 fej fokhagyma,
  3. só,
  4. bors

Elkészítése:

A kacsa háját kiszedem, a vastagabb, zsíros bőrrészeket körbe levágom, felkockázom, és a sütőtál aljába dobom.

A kacsát  szárazra törölgetem, a bőrét éles késsel berácsozom, és alaposan sózom, borsozom, áttört fokhagymával bedörzsölöm  kívül-belül.

A kacsát a sütőtálba helyezem, a hátára fektetve, és  kb. 1 dl vizet öntök alá. A sütőt felmelegítem 200 °C-ra.

A tálat lefedem, berakom a forró sütőbe, majd 10 perc után 170 °C-ra mérsékelem a hőfokot. Így sütöm tovább, amíg megpuhul, majd a hasára fordítom.  Amikor gyönyörű piros-ropogósra megsült a bőre, a húsa puha és omlós,  kacsát kiveszem, és egy tálra teszem, majd egy fóliával letakarom, és pihenni hagyom. 

A kisült zsírból szűrőkanállal a  pörcöt kiszedem, félreteszem. A zsírt leszűröm egy szép kis edénybe, és hűvös helyre félreteszem.

A sütőtálba maradt zsiradékra teszem a felnégyelt, megsózott burgonyát, és visszateszem a sütőbe. A hőfokot megemelem 200 °C-ra, és a krumplit néha megforgatva pirosra sütöm.

Párolt lila káposztával és a ropogósra sült burgonyával tálalom.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!