Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt,
- 1 csom. sütőpor,
- 25 dkg margarin,
- 15 dkg porcukor,
- 3 tojássárgája,
- csipet só,
- 3-4 ek tejföl,
Alma töltelék hozzávalói:
- 1,5 kg alma,
- cukor ízlés szerint, ( kb 10 dkg )
- 1 kk őrölt fahéj,
Elkészítése:
Az almát meghámozom, kicsumázom, majd lereszelem. Egy lábosba teszem az almát, megcukrozom, fahéjat szórok rá, és 5 percig párolom, ha szükséges tovább ízesítem. Félreteszem hűlni.
A liszthez keverem a sütőport, a cukrot,a sót, belemorzsolom a margarint, hozzáadom a tojásokat, és a tejfölt, és összegyúrom. Hűtőbe teszem pihenni.
Egy kb 30×40 cm-es tepsit vajjal kikenek, liszttel megszórom.
A tésztát ketté osztom. Egyik felét tepsi méretűre kisodrom, majd a tepsibe illesztem. Zsemlemorzsával vékonyan megszórom, majd az almatölteléket rásimítom, a másik kinyújtott tésztát derelyevágóval 1-1,5 cm vékony csíkokra vágom, és kosárfonat szerűen berácsozom. 180°C-on, 40-50 alatt szép aranybarnára sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd porcukorral beszórom, négyzetes szeletekre vágom, és már tálalhatom is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: