Anna konyhája

Csirkemájjal töltött pulykacomb

Hozzávalók:

  1. 2 db felső pulykacombfilé,
  2. 8 db csirkemáj,
  3. 8 szelet bacon,
  4. 8 gerezd fokhagyma,
  5. só,
  6. száraz fehérbor,
  7. barbecues fűszerkeverék,
  8. 1 ek olvasztott kacsazsír,

A körethez:

  1. 60 dkg burgonya,
  2. 60 dkg sütőtök,
  3. 8-10 db apró vörös,-és lila hagyma,
  4. 1 fej fokhagyma,
  5. sült krumpli fűszerkeverék,

Elkészítése:

A csirkecombot kiterítem, és 4-4 részre vágom. Fólia között kiklopfolom, és formára igazítom. Sózom, borsozom.

A májat a hússzeletek közepére helyezem, és feltekerem. Két szelet bacont egymás mellé teszek, és a hústekercseket beletekerem.

A hústekercseket egy sütőtálba rendezem, és barbecues fűszerkeverékkel beszórom.

Az megtisztított burgonyákat kettévágom, a sütőtököt felszeletelem, a hagymákat megfelezem, és a húsok köré szórom. A fokhagyma gerezdeket egészben hagyom. A zöldségeket megszórom sültkrumpli fűszerrel.

Meglocsolom olvasztott kacsazsírral, majd aláöntöm a fehérbort, és lefedve, 170 °C-on, 50-60 percet párolom, majd a fedőt levéve piros-ropogósra.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!