Hozzávalók:
- 2 db felső pulykacombfilé,
- 8 db csirkemáj,
- 8 szelet bacon,
- 8 gerezd fokhagyma,
- só,
- száraz fehérbor,
- barbecues fűszerkeverék,
- 1 ek olvasztott kacsazsír,
A körethez:
- 60 dkg burgonya,
- 60 dkg sütőtök,
- 8-10 db apró vörös,-és lila hagyma,
- 1 fej fokhagyma,
- sült krumpli fűszerkeverék,
Elkészítése:
A csirkecombot kiterítem, és 4-4 részre vágom. Fólia között kiklopfolom, és formára igazítom. Sózom, borsozom.
A májat a hússzeletek közepére helyezem, és feltekerem. Két szelet bacont egymás mellé teszek, és a hústekercseket beletekerem.
A hústekercseket egy sütőtálba rendezem, és barbecues fűszerkeverékkel beszórom.
Az megtisztított burgonyákat kettévágom, a sütőtököt felszeletelem, a hagymákat megfelezem, és a húsok köré szórom. A fokhagyma gerezdeket egészben hagyom. A zöldségeket megszórom sültkrumpli fűszerrel.
Meglocsolom olvasztott kacsazsírral, majd aláöntöm a fehérbort, és lefedve, 170 °C-on, 50-60 percet párolom, majd a fedőt levéve piros-ropogósra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: