Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemáj szív nélkül,
- 4 ek zsír,
- 2 gerezd fokhagyma átnyomva,
- 3 fej vöröshagyma felkarikázva,
- 5 db színes , friss paprika,
- 2-3 db babérlevél,
- 2 tk oregáno,
- 1 tk kakukkfű,
- 2 tk majoránna,
- 2 dl száraz fehérbor,
- 3 dkg vaj,
- só,
- őrölt bors
A körethez:
- 2 csomag előfőzött köles,
- 1 csokor petrezselyem,
- 3 fej vöröshagyma,
- liszt,
- olaj a sütéshez,
Elkészítése:
A májat megtisztítom, a zsíros, inas részeket eltávolítom. Egészben hagyom.
Egy serpenyőbe felmelegítem a zsiradékot, beleteszem a hagymákat, a felszeletelt paprikákat, és pár percig párolom. Hozzáadom a májat, és lassan pirítom, közben óvatosan átforgatom egyik oldaláról a másikra, de nem kevergetem.
Aláöntöm a bort, megfűszerezem, kivéve a sót ! Lassan párolom, hagyom, hogy elfőlje a levét, besűrűsödjön. 10 perc múlva elkészül a máj. Ekkor megsózom, és még egyszer átfordítom. A vajat rádobom, hagyom ,hogy magától ráolvadjon, és máris tálalom.
Petrezselymes kölessel és ropogósra sült hagymakarikákkal tálalom.
Az előfőzött kölest az előírásnak megfelelően elkészítettem, majd egy csokor felaprított petrezselymet kevertem hozzá.
A hagymákat vékony karikákra szeltem, lisztbe forgattam, majd forró olajban , kisebb tételekben ropogósra sütöttem.
Papírszalvétán lecsöpögtettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: