Anna konyhája

Lecsós-hagymás csirkemáj

Hozzávalók:

  1. 70 dkg csirkemáj szív nélkül,
  2. 4 ek zsír,
  3. 2 gerezd fokhagyma átnyomva,
  4. 3 fej vöröshagyma felkarikázva,
  5. 5 db színes , friss paprika,
  6. 2-3 db babérlevél,
  7. 2 tk oregáno,
  8. 1 tk kakukkfű,
  9. 2 tk majoránna,
  10. 2 dl száraz fehérbor,
  11. 3 dkg vaj,
  12. só,
  13. őrölt bors

A körethez:

  1. 2 csomag előfőzött köles,
  2. 1 csokor petrezselyem,
  3. 3 fej vöröshagyma,
  4. liszt,
  5. olaj a sütéshez,

Elkészítése:

A májat megtisztítom, a zsíros, inas részeket eltávolítom. Egészben hagyom.

Egy serpenyőbe felmelegítem a zsiradékot, beleteszem a hagymákat,  a felszeletelt paprikákat, és pár percig párolom. Hozzáadom a májat, és lassan pirítom, közben óvatosan átforgatom egyik oldaláról a másikra, de nem kevergetem.

Aláöntöm a bort, megfűszerezem, kivéve a sót ! Lassan párolom, hagyom, hogy elfőlje a levét, besűrűsödjön. 10 perc múlva elkészül a máj. Ekkor megsózom, és még egyszer átfordítom. A vajat rádobom, hagyom ,hogy magától ráolvadjon, és máris tálalom.

Petrezselymes kölessel és ropogósra sült hagymakarikákkal tálalom.

Az előfőzött kölest az előírásnak megfelelően elkészítettem, majd egy csokor felaprított petrezselymet kevertem hozzá.

A hagymákat vékony karikákra szeltem, lisztbe forgattam, majd forró olajban , kisebb tételekben ropogósra sütöttem.

Papírszalvétán lecsöpögtettem.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!