Hozzávalók:
A kapormártáshoz:
A burgonya chipshez:
Elkészítése:
A morzsát összekeverem a durvára darált mogyoróval, a reszelt citromhéjjal, a kaporral, és az olívaolaj felével, ( 2 ek ), majd sózom, borsozom, ízlés szerint rászórom a csilipaprikát.
A bacont enyhe fedéssel kiterítem. Ráhelyezem az egyik halfilét. Rászórom a fűszeres morzsa harmadát, majd betakarom a másik halfilével, és a baconbe beletekerem. Ráhelyezem egy sütőtálra, és a tetejére szórom-nyomkodom a maradék morzsát. Ráfacsarok egy kis citromlevet, és meglocsolom a maradék olívaolajjal.
200 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt ropogós-pirosra sütöm.
A kapormártáshoz egy kisebb edényben a lisztből és az olajból hígabb rántást készítek. Rádobom a felaprított kaprot, megszórom a cukorral, és kevergetve pár másodpercig pirítom. Felöntöm annyi tejjel, hogy simára ki tudjam keverni. Ízesítem sóval, borssal, ecettel, majd kevergetve felforralom, besűrítem. Annyi tejet adok még hozzá, hogy a megfelelő sűrűségű mártást elérjem.
A burgonyát megtisztítom, vékony karikákra felszeletelem, és hideg vízben megáztatom.
10 perc után kiveszem, lecsepegtetem, majd egy konyharuhára öntöm, és a nedvességet leitatom róla.
Forró, bő olajban, kisebb adagokban piros-ropogósra sütöm. Szűrőkanállal papírtörlőre kiszedem, a felesleges olajat leitatom. Tálba öntöm, barbecues fűszerrel behintem, összerázom.
Tálaláskor a sült halat 15 perces pihentetés után felszeletelem. Kapormártással és ropogós- fűszeres burgonya chipsszel kínálom.