Anna konyhája

Baconba göngyölt harcsafilé kaporszósszal

Hozzávalók:

  1. 1 csomag bacon,
  2. 80 dkg harcsafilé,
  3. 5 dkg durva zsemlemorzsa,
  4. 5 dkg durvára darált mogyoró,
  5. 1 citrom reszelt héja,
  6. 5 ek frissen aprított kapor,
  7. 4 ek olívaolaj,
  8. só,
  9. bors,
  10. csilipor,

A kapormártáshoz:

  1. 1 csokor felaprított kapor,
  2. 1 ek liszt,
  3. 2-3 ek olaj,
  4. só, bors,
  5. 1 kk cukor,
  6. 1 kk ecet,
  7. tej,

A burgonya chipshez:

  1. fejenként 2-3 burgonya,
  2. olaj a sütéshez,
  3. barbecues fűszerkeverék,

 

Elkészítése:

A morzsát összekeverem a durvára darált mogyoróval, a reszelt citromhéjjal, a kaporral, és az olívaolaj felével, ( 2 ek ), majd sózom, borsozom, ízlés szerint rászórom a csilipaprikát.

A bacont enyhe fedéssel kiterítem. Ráhelyezem az egyik halfilét. Rászórom a fűszeres morzsa harmadát, majd betakarom a másik halfilével, és a baconbe beletekerem. Ráhelyezem egy sütőtálra, és a tetejére szórom-nyomkodom a maradék morzsát. Ráfacsarok egy kis citromlevet, és meglocsolom a maradék olívaolajjal. 

200 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt ropogós-pirosra sütöm.

A kapormártáshoz egy kisebb edényben a lisztből és az olajból hígabb rántást készítek. Rádobom a felaprított kaprot, megszórom a cukorral, és kevergetve pár másodpercig pirítom. Felöntöm annyi tejjel, hogy simára ki tudjam keverni. Ízesítem sóval, borssal, ecettel, majd kevergetve felforralom, besűrítem. Annyi tejet adok még hozzá, hogy a megfelelő sűrűségű mártást elérjem.

A burgonyát megtisztítom, vékony karikákra felszeletelem, és hideg vízben megáztatom. 

10 perc után kiveszem, lecsepegtetem, majd egy konyharuhára öntöm, és a nedvességet leitatom róla.

Forró, bő olajban, kisebb adagokban piros-ropogósra sütöm. Szűrőkanállal papírtörlőre kiszedem, a felesleges olajat leitatom. Tálba öntöm, barbecues fűszerrel behintem, összerázom.

Tálaláskor a sült halat 15 perces pihentetés után felszeletelem. Kapormártással és ropogós- fűszeres burgonya chipsszel kínálom.

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!