Hozzávalók:
- 1 csomag bacon,
- 80 dkg harcsafilé,
- 5 dkg durva zsemlemorzsa,
- 5 dkg durvára darált mogyoró,
- 1 citrom reszelt héja,
- 5 ek frissen aprított kapor,
- 4 ek olívaolaj,
- só,
- bors,
- csilipor,
A kapormártáshoz:
- 1 csokor felaprított kapor,
- 1 ek liszt,
- 2-3 ek olaj,
- só, bors,
- 1 kk cukor,
- 1 kk ecet,
- tej,
A burgonya chipshez:
- fejenként 2-3 burgonya,
- olaj a sütéshez,
- barbecues fűszerkeverék,
Elkészítése:
A morzsát összekeverem a durvára darált mogyoróval, a reszelt citromhéjjal, a kaporral, és az olívaolaj felével, ( 2 ek ), majd sózom, borsozom, ízlés szerint rászórom a csilipaprikát.
A bacont enyhe fedéssel kiterítem. Ráhelyezem az egyik halfilét. Rászórom a fűszeres morzsa harmadát, majd betakarom a másik halfilével, és a baconbe beletekerem. Ráhelyezem egy sütőtálra, és a tetejére szórom-nyomkodom a maradék morzsát. Ráfacsarok egy kis citromlevet, és meglocsolom a maradék olívaolajjal.
200 °C-os sütőben kb 20-25 perc alatt ropogós-pirosra sütöm.
A kapormártáshoz egy kisebb edényben a lisztből és az olajból hígabb rántást készítek. Rádobom a felaprított kaprot, megszórom a cukorral, és kevergetve pár másodpercig pirítom. Felöntöm annyi tejjel, hogy simára ki tudjam keverni. Ízesítem sóval, borssal, ecettel, majd kevergetve felforralom, besűrítem. Annyi tejet adok még hozzá, hogy a megfelelő sűrűségű mártást elérjem.
A burgonyát megtisztítom, vékony karikákra felszeletelem, és hideg vízben megáztatom.
10 perc után kiveszem, lecsepegtetem, majd egy konyharuhára öntöm, és a nedvességet leitatom róla.
Forró, bő olajban, kisebb adagokban piros-ropogósra sütöm. Szűrőkanállal papírtörlőre kiszedem, a felesleges olajat leitatom. Tálba öntöm, barbecues fűszerrel behintem, összerázom.
Tálaláskor a sült halat 15 perces pihentetés után felszeletelem. Kapormártással és ropogós- fűszeres burgonya chipsszel kínálom.
Kommentek