Hozzávalók: ( kb 10 db )
- 15 dkg zabpehelyliszt,
- csipet só,
- 3 db tojás,
- kb 3 dl tej + szódavíz,
- olaj a sütéshez,
A töltelékhez:
- 25 dkg túró,
- 10 dkg natúr krémsajt,
- cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
- 2 ek vanília kivonat
- őszibarackdzsem,
Karamell krémhez:
- 5 dkg nádcukor,
- 0,6 dl langyos tejszín,
- 2 dkg vaj,
- 1 csipet tengeri só,
Elkészítése:
A karamellkrémhez a cukrot egy kis lábasba szórom, és közepes lángon, időnként rázogatva ( nem keverve ! ) megolvasztom. Amikor szép aranybarna, a tűzről leveszem, hozzáöntöm a tejszínt, visszateszem a tűzre, és addig kevergetem, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ismét leveszem a tűzről, belekeverem a vajat és a sót. Félreteszem hűlni, közben krémszerűre besűrűsödik.
A töltelékhez a túrót krumplinyomón áttöröm, majd hozzákeverem a krémsajtot, a cukrot, és a vaníliát. Kézzel vagy géppel habosra, krémszerűre keverem.
A lisztet és a tojásokat simára keverem. Fokozatosan hozzáadok annyi tejet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak, majd hígítom annyi szódavízzel, hogy tökéletes legyen az állaga. Ízesítem egy csipet sóval, majd 1 ek olajat adok hozzá.
A palacsintasütőt felforrósítom, az első sütés előtt nagyon vékonyan olajjal kikenem, majd 1 merőkanálnyi mennyiségű tésztát a palacsintasütőben szétfolyatok. Világos aranybarnára sütöm mindkét oldalát.
A kisült palacsintákat a túrós töltelékkel megkenem, pár kiskanál őszibarack dzsemet rápötyögtetek, és négyrét hajtom, vagy feltekerem. Karamellkrémet folyatok rá, és azonnal tálalom.
A kisült palacsintákat a túrós töltelékkel megkenem, pár kiskanál őszibarack dzsemet rápötyögtetek, és négyrét hajtom, vagy feltekerem. Karamellkrémet folyatok rá, és azonnal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: