Anna konyhája

Zablisztes túrós-barackos palacsinta karamell öntettel

Hozzávalók: ( kb 10 db )

  1. 15 dkg zabpehelyliszt,
  2. csipet só,
  3. 3 db tojás,
  4. kb 3 dl tej + szódavíz,
  5. olaj a sütéshez,

A töltelékhez:

  1. 25 dkg túró,
  2. 10 dkg natúr krémsajt,
  3. cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
  4. 2 ek vanília kivonat
  5. őszibarackdzsem,

Karamell krémhez:

  1. 5 dkg nádcukor,
  2. 0,6 dl langyos tejszín,
  3. 2 dkg vaj,
  4. 1 csipet tengeri só,

Elkészítése:

A karamellkrémhez a cukrot egy kis lábasba szórom, és közepes lángon, időnként rázogatva ( nem keverve ! ) megolvasztom. Amikor szép aranybarna, a tűzről leveszem, hozzáöntöm a tejszínt, visszateszem a tűzre, és addig kevergetem, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ismét leveszem a tűzről,  belekeverem a vajat és a sót. Félreteszem hűlni, közben krémszerűre besűrűsödik.

A töltelékhez a túrót krumplinyomón áttöröm, majd hozzákeverem a krémsajtot, a cukrot, és a vaníliát. Kézzel vagy géppel habosra, krémszerűre keverem.

A lisztet és a tojásokat simára keverem. Fokozatosan hozzáadok annyi  tejet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak, majd hígítom annyi szódavízzel, hogy tökéletes legyen az állaga. Ízesítem egy csipet sóval, majd 1 ek olajat adok hozzá.
 A palacsintasütőt felforrósítom, az első sütés előtt nagyon vékonyan olajjal kikenem, majd 1 merőkanálnyi mennyiségű tésztát a palacsintasütőben szétfolyatok. Világos aranybarnára sütöm mindkét oldalát. 
A kisült palacsintákat a túrós töltelékkel megkenem, pár kiskanál őszibarack dzsemet rápötyögtetek, és négyrét hajtom, vagy feltekerem. Karamellkrémet folyatok rá, és azonnal tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!