Anna konyhája

Frankfurti quiche

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 10 dkg vaj,
  3. 1 tojássárgája,
  4. 1 tk só,
  5. 1-2 ek hideg víz,

Elkészítése:

A lisztet sóval, hideg vajjal, tojássárgájával ujjbeggyel összemorzsolom, majd nagyon hideg vízzel, gyors mozdulatokkal összeállítom,  és a 1-2 órára a hűtőbe teszem.

A piteformát vékonyan kivajazom, kilisztezem. A tésztát kerekre sodrom, és a sütőformába illesztem úgy, hogy az oldala is fedve legyen. A lelógó részeket a sodrófa végiggörgetésével eltávolítom. Az alját villával sűrűn megszurkálom. 

Töltelék hozzávalói:

  1. 40 dkg kelbimbó,
  2. 3 pár virsli,
  3. olívaolaj,
  4. 3 gerezd fokhagyma,
  5. 3 db tojás,
  6. 2,5 dl tejszín,
  7. só,
  8. bors,
  9. 1 kk majoránna,
  10. 1 csipet őrölt kömény,

Elkészítése:

1 ek olívaolajon megpirítom a felkarikázott virslit,  és megpirítom.  A zsiradékból kiszedem, és félreteszem.

A maradék olajon megpirítom a megtisztított, és félbevágott kelbimbót, a zúzott fokhagymát, majd sózom, borsozom, ízesítem majoránnával, és őrölt köménnyel, és lefedve,  félig puhára párolom. Ha szükséges 1-2 ek vizet öntök alá. Ha elkészült hozzáöntöm az előkészített virslit, és összekeverem.

A tojásokat kézi habverővel enyhén felverem, majd hozzákeverem a tejszínt. Sózom, borsozom.

Az előkészített tésztára öntöm a kelbimbó-virsli elegyet, egyenletesre elrendezem, majd nyakonöntöm a tojásos tejszínnel. Enyhén megrázogatom a piteformát, majd 180 °C-ra felmelegített sütőben, 20-25 perc alatt pirosra sütöm.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!